Ideaal! Dít drankje helpt je met het verliezen van gewicht

verliezen

Met slechts drie kopjes per dag zul je al resultaat zien!

Het liefst willen we bijna allemaal gewicht verliezen of strakker in ons vel zitten zónder hier veel voor te moeten doen. Uren in de sportschool staan zweten? Nee, bedankt. Maar als je nu deze simpele en kleine aanpassing doet in je dagelijkse leven is het al een stuk gemakkelijker om gewicht te verliezen. Het enige wat je hoeft te doen is het ene dagelijkse drinken inruilen voor een ander drankje.

Zo moeilijk is het niet, ruil alleen frisdrank en koffie in voor een kopje zwarte thee.

Antioxidanten
Zowel groene als zwarte thee is rijk aan polyfenolen (antioxidanten). De polyfenolen in groene thee kunnen makkelijk in het bloed worden opgenomen, wat de werking van de lever kan verbeteren. En de lever, die speelt op zijn beurt weer een belangrijke rol bij de stofwisseling.

Afvallen
De polyfenolen in zwarte kunnen goed werk verrichten in de darmen. Ze zorgen namelijk voor een toename van de pseudobutyrivibrio-bacterie, welke de stofwisseling stimuleert. En een goede stofwisseling is enorm belangrijk wanneer je een paar kilo kwijt wilt. De onderzoekers van de Universiteit van Californië zetten vier groepen muizen op verschillende diëten, waarbij ze een combinatie van veel/weinig vet, veel/weinig suiker, en groen- of zwarte thee-extract kregen. Na vier weken bleek dat de muizen die één van de twee thee-extracten toegediend kregen meer afgevallen waren dan de muizen die dit niet kregen.

Dit bericht bewaren? Pin hem op Pinterest

Bron: Margriet | Beeld: archief