Dit is waarom je iedere dag citroenwater zou moeten drinken

citroenwater iedere dag

Het drinken van citroenwater brengt veel gezondheidsvoordelen met zich mee

Water met citroen: we drinken het voornamelijk om een simpel glas water wat op te fleuren. Maar wist je dat het dagelijks drinken van water met citroen enorm veel gezondheidsvoordelen met zich meebrengt? Zelf zoveel dat je spontaan naar de markt rent om een netje van die gele toppers in te slaan. Benieuwd naar de voordelen? Wij sommen het voor je op. 

1. Anti-veroudering

Ouder worden we allemaal, maar dit betekent niet dat we allemaal genoegen moeten nemen met een slappe huid. Water met citroen draagt door haar grote dosis aan vitamine C bij aan het herstellen van beschadigde huidcellen en het vermindert oneffenheden, diepe groeven, rimpels en fijne lijntjes.

2. Helpt acné voorkomen

De goede eigenschappen van water met citroen kunnen van binnenuit je huid helpen genezen. Het wil niet zeggen dat je acné, mee-eters en andere vlekjes op de huid als sneeuw voor de zon verdwijnen, maar baat het niet dan schaadt het niet!

3. Sterker haar

Citroenwater helpt om de sterkte van je haar te behouden. Door de goede eigenschappen van citroen worden ook de haarwortels versterkt, waardoor nieuwe haargroei wordt bevorderd. Daar komt nog bij: citroenwater heeft de samentrekkende eigenschap die vettigheid van het haar kan helpen verminderen. Handig!

4. Sneller herstel van ziekte

Heb je een bloeding in je tandvlees? Neem dan eens een glas met lauw water en het sap van een citroen. Je zult merken dat na een minuut spoelen de bloeding vermindert. Deze reinigende werking van citroenwater geldt ook voor het herstel van ziektes. Heb je flinke koorts of een keelontsteking? Citroenwater helpt dan bij het doden van bacteriën.

Nog meer gezondheidsvoordelen lees je op de volgende pagina.

Pagina 1/2