Last van stress? Door dit (lekkere) voedsel voel je je meteen kalmer

stress

Wees gerust: het is geen vies chiazaad of ander vreemd voedsel

Superdrukke baan of loopt het thuis even niet zo lekker? Het kan maar zo dat je dan overvallen wordt door stress. Er zijn tig dingen die je eraan kunt doen zoals uithuilen bij een vriendin of juist je verhaal even doen bij een familielid. Maar soms heb je ook daar geen behoefte aan en wil je gewoon kalm zijn. In dat geval kun je je ook tegoed doen aan dit eten.

We bedoelen in dit geval niet dat je gaat stress-eten en zes donuts naar binnen werkt afgewisseld met de Doritos chips die je nog in de keukenla hebt liggen. We hebben het nu over voedingswaren die daadwerkelijk helpen om de stress te verlagen en die je niet alleen maar een opgeblazen gevoel bezorgen. Kim Suddeath, een diets en holistisch expert, onthult aan Mind Body Green wat nu echt helpt tegen stress en ook nog eens meteen effect heeft.

  • Havermout. Het is sowieso al een gezond maaltje, maar havermout is misschien nog wel beter voor je dan je dacht. Deze typische ontbijtmaaltijd zit vol met vitaminen en mineralen zoals vitamine B en magnesium en vezels. En dit helpt je allemaal om je stress onder controle te krijgen en te verminderen.
  • Cashewnoten. Deze noot is een ideale bron van zink wat volgens Suddeath ‘essentieel is voor het functioneren van het brein’. Volgens de expert werkt dit als een soort achter de schermen-agent wat betreft het onder controle houden van stress.
  • Pure chocolade. Ja dames, ook chocolade werkt goed tegen stress. Helaas gaat het niet om een blokje witte chocolade of melk met karamel, maar om pure chocolade. Deze bevat veel antioxidanten en magnesium én het bevat anandamide. We besparen je het wetenschappelijke verhaal achter anandamide, maar dit stofje heeft een oppeppend effect. Hierdoor voel je je meteen rustiger wanneer je het eet.

Meer lezen?

Wil je dit bericht bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Mind Body Green | Beeld: Pexels