Vaak last van droge lippen met velletjes? Dit is de oorzaak en we doen het allemaal

lippen

Oei! Dat wordt dan maar iets minder van onze favoriete dranken drinken

Niets is zo vervelend dan wanneer de koude wintermaanden weer beginnen en je gelijk pijnlijke, gebarsten en droge lippen krijgt. Je kan er wel lagen Labello over heen smeren, maar of dit echt zin heeft? Vaak wijten we de droge lippen aan een mindere weerstand en het koude weer. Maar wist je dat de oorzaak ook bij onszelf kan liggen?

De kans is groot dat jij je droge lippen zelf veroorzaakt!

Velletjes op je lippen
Het mag duidelijk zijn dat gebarsten lippen te maken hebben met een te droge huid. Met name de overgang van de koude buitenlucht naar de verwarmde, droge binnenlucht  zorgt ervoor dat je sneller droge en gebarsten lippen krijgt. En wanneer het zo koud is buiten is vrijwel het eerste dat je doet wanneer je binnenkomt een lekkere kop thee of koffie drinken, toch? Of dit nou zo slim is…

Cafeïne houdende dranken
Onlangs is uit onderzoek gebleken dat namelijk warme dranken ook  boosdoener zijn waardoor velletjes op je lip langer blijven zitten. Deze warme dranken voeden namelijk het barst-proces van de lippen. Uitvoerder van het onderzoek Livestrong zegt hierover: “Het drinken van grote hoeveelheden cafeïne kan ervoor zorgen dat je uitdroogt. Wanneer je lichaam uitdroogt, gebeurt dit ook met je huid en dus ook met je lippen.” Zowel de overgang van de koude buitenlucht, de warme en droge binnenlucht en het drinken van cafeïne houdende dranken zijn dus de perfecte combinatie voor het hebben van droge lippen. Voortaan maar een glaasje water dan?

Lees ook: Vijf onverwachte redenen waardoor je een droge huid hebt

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Grazia | Beeld: Unsplash