Dit is waarom je ook bij de lentezon zonnebrand moet smeren

zweetsnor zomer smeren

Je kunt nooit te vroeg beginnen met smeren!

Wanneer de zon hevig schijnt buiten of we warmere temperaturen opzoeken in een ver oord weten we best dat we zonnebrand moeten gebruiken en smeren we ons braaf om de zoveel uren in. Maar wist je dat je je huid ook moet beschermen in de lente?

Ook in de lente kan de zon schadelijk zijn voor je huid.

Huidveroudering

Dermatoloog dr. Ria Willemsen legt het uit aan Viva: “Zonlicht geeft ultraviolet A (UVA) en ultraviolet B (UVB) stralen af. Te veel van deze straling veroorzaakt kanker. Ook zorgt UVA voor huidveroudering; het veroorzaakt rimpels en ouderdomsvlekken.” Veel mensen weten echter niet dat deze straling ook afgegeven wordt in de winter en dat je zelfs niet beschermd bent als je achter glas zit.

In de auto

Zit je in de winter of de lente dus onbeschermd achter een raam, dan kan je huid al beschadigd worden. Ook al kan UVB straling niet door glas heen dringen; het is toch beter om je in te smeren in de winter en de zomer. Alleen op deze manier bescherm je jezelf tegen huidkanker, rimpels en ouderdomsvlekken. En ja, dus zelfs als de zon niet hard schijnt, het winter of lente is of je de hele dag binnenzit achter een raam of in de auto. Smeren maar!

Lees ook: Dit flesje rozenwater kost slechts 1,99 bij Kruidvat en dít is wat je er mee kunt!

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Viva | Beeld: Pexels