Zo voorkom je verveling tijdens deze harde lockdown

verveling-lockdown

Leuke dingen om de extra tijd aan te besteden

Sinds afgelopen zondag bevinden we ons officieel in een harde lockdown. Het hele land is weer op slot, tot in elk geval 14 januari. Voor veel mensen betekent dat dat ze extra vrije tijd hebben. Wat kun je allemaal doen om ervoor te zorgen dat je je niet gaat vervelen? Wij geven je tips.

1. Bordspellen spelen

Woon je samen met familieleden, vrienden of huisgenoten? Dan is het een leuk idee om de bordspellen weer eens uit de kast te halen. Je hebt dan gegarandeerd een leuke avond! Ook voor mensen die alleen wonen is dit een goede tip: zij kunnen daarvoor (maximaal twee) mensen uitnodigen. Wil je wel bordspellen spelen, maar dan zonder enige risico? Dat kan: veel bordspellen hebben tegenwoordig ook een online versie.

2. Nieuwe hobby’s leren

We zagen het tijdens de vorige lockdowns al: mensen gingen massaal met nieuwe hobby’s bezig, bijvoorbeeld breien, fotograferen, het leren van een nieuwe taal of het bespelen van een instrument. Toen alles weer open mocht, verdwenen veel van die hobby’s naar de achtergrond. Nu is het tijd om er weer mee aan de slag te gaan! Ook als je in eerdere lockdowns geen nieuwe dingen hebt geprobeerd, kun je je nu volledig wijden aan een hobby die je altijd al leuk heeft geleken.

3. Koken en bakken

Veel mensen werken op dit moment (weer) thuis. Je bespaart door thuiswerken veel tijd, omdat je niet van en naar je werk hoeft te reizen. Die tijd kun je in het maken van uitgebreide gerechten steken. De supermarkten zijn gewoon open, dus je kunt alle benodigde ingrediënten halen. Wat heb je altijd al eens willen maken? Nu is het moment! Als je extra grote porties maakt, kun je dat ook nog eens bij anderen langs brengen en hen blij maken.

4. Minder schermtijd, meer boeken

Het lezen van boeken is iets dat er bij veel mensen dagelijks bij inschiet. In deze lockdowntijd kun je jezelf aanleren om elke dag op een vast moment een stukje uit een leuk boek te lezen. Het heeft veel voordelen: je hebt minder schermtijd, houdt je leestijd op peil en leert nieuwe dingen. Ben je niet zo’n lezer? Er zijn verschillende voorleesapps die je kunt downloaden. Maak een wandeling en zet een luisterboek op. Succes gegarandeerd!

5. Bewegen in en rondom je eigen huis

Sportscholen zijn helaas ook weer een aantal weken gesloten. Om ervoor te zorgen dat je toch aan je dagelijkse beweging komt, kun je op YouTube diverse video’s met workouts opzoeken. Wil je je (onder)buren niet te veel lastigvallen? Dan zijn online yogalessen een goede optie. Ook een wandeling in de buurt doet wonderen. Misschien ontdek je wel plekken waar je nog nooit eerder bent geweest.

Lees ook: 10 tips van fitnessexperts om in shape te komen

Bron: Libelle | Beeld: Pixabay