Met deze variaties op gevulde eieren kom je het paasweekend wel door!

variaties

Met deze variaties op gevulde eieren steel jij de show

Het paasweekend is in aantocht en staat in het teken van eieren. Wil jij graag een lekker gevuld eitje op tafel zetten maar ben je op zoek naar een beetje variatie? Dan zijn deze vijf variaties op het simpele gevulde ei ideaal!

En zo maak je het basisrecept.

Voor een simpel gevuld eitje heb je de volgende ingrediënten nodig:

  • 4 hele eieren
  • 1 theelepel mayonaise
  • 1 eetlepel crème fraîche
  • 1 theelepel mosterd
  • 3 druppels tabasco
  • 1 eetlepel bieslook

Zo maak je het:

  • Kook de eieren in koked water in ongeveer tien minuten hard. Laat ze schrikken onder koud water. Pel de eieren, snijd ze doormidden en wip de eierdooiers eruit met een lepel.
  • Meng in een kom het eigeel met de mayonaise, crème fraîche, mosterd, tabasco en bieslook tot een glad mengsel. Vul hiermee de eieren door middel van een spuitzak of een lepel. Bestrooi met een beetje paprikapoeder.

1. Met zalm en augurk

Om het eitje een beetje pit te geven kan de visliefhebber augurk en bleekselderij in blokjes snijden en door eimengsel heen scheppen en daarmee de eitjes vullen. Leg er daarna een plakje zalm bovenop.

2. Met een vulling van gerookte zalm

In plaats van gerookte zalm bovenop de vulling te leggen kun je de vis ook door de vulling mengen. Gebruik in dat geval in plaats van mosterd een halve eetlepel zure room en meng alle overige ingrediënten samen met zalm en een beetje dille in een keukenmachine.

3. Met ham

Natuurlijk kun je ook vleeswaren toevoegen aan de vulling. Dit doe je door een paar plakjes parmaham krokant te bakken in een koekenpan en deze uit te laten lekken. Schep fijngesneden zongedroogde tomaatjes door de vulling, vul de eieren en versier met kappertjes en een stukje krokant gebakken ham.

4. Met geroosterde paprika 

Voeg 8 fijngehakte zwarte olijven, een geroosterde paprika, in stukjes gesneden, en 1 eetlepel kappertjes toe aan het basisrecept. Vul de eieren hiermee en garneer met fijngehakte peterselie.

5. Met avocado en citroensap

Doe het eigeel samen met het sap van 1/4 limoen, 1/2 eetlepel zure room, 1/2 avocado, peper, zout, paprikapoeder en 1/2 teentje knoflook in een keukenmachine en meng tot een glad geheel. Vul de eieren met het mengsel en bestrooi met paprikapoeder en koriander.

Lees ook: OMG: Baileys komt met een nieuwe variant, hier worden we blij van!

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest!

Bron: Libelle, Uit Pauline’s Keuken | Beeld: PxHere