Onthuld: het maximale gewicht dat je in een dag kunt aankomen

aankomen

Het is minder dan je denkt

Een dieet volgen is niet bepaald een pretje wanneer je een etentje hebt of bij iemand op verjaardagsvisite gaat. ‘Nee’ zeggen tegen een taartje of het toetje overslaan is nu eenmaal niet zo gezellig. Maar kan het nu echt zoveel kwaad om een dagje te zondigen? Het antwoord is nee. Het maximale gewicht dat je in een dag kunt aankomen is minder dan je wellicht denkt.

En je moet er erg veel voor eten.

Gewicht

Een dieet verpesten lijkt zo makkelijk gedaan. Bijvoorbeeld wanneer je losgaat in een All you can eat-restaurant. Maar is je dieet eigenlijk wel echt verpest wanneer je je een avondje hebt gedragen alsof je weken niet hebt gegeten? Dat blijkt gelukkig heel erg mee te vallen. Volgens Women’s Health kun je maximaal een halve kilo per dag aankomen. Maar… dan moet je wel héél veel extra calorieën naar binnen werken.

Bijna onmogelijk

Voedingsexpert Samantha Cassety vertelt aan Women’s Health dat je ontzettend veel moet eten voordat je binnen een dag een pond kunt aankomen. “Het is bijna onmogelijk om binnen een dag veel aan te komen, zelfs als je bent losgaan op voedselgebied”, vertelt ze.

Lees op de volgende pagina hoeveel calorieën je moet eten om een halve kilo aan te komen in een dag.

Pagina 1/2

Calorieën

“Om een halve kilo aan te komen, moet je 3500 calorieën méér eten dan je normaal zou doen”, vertelt de voedingsexpert. Een gemiddeld persoon eet rond de 2000 calorieën per dag. Samantha Cassety schat in dat de gemiddelde vrouw dan 5500 calorieën op een dag moet eten om een pond aan te komen. 

Lekker genieten

En 3500 calorieën extra eten op een dag is wel een heel grote uitdaging. Als je uit eten gaat of een taartje eet op die ene verjaardag zul je hooguit -en dan eet je al veel- 1000 calorieën meer eten. Het valt dus allemaal erg mee. Lekker genieten van dat gebakje, dus!

Pagina 2/2

Lees ook: Altijd honger hebben, hoe kan dat eigenlijk? Dit kunnen de oorzaken zijn!

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Her | Beeld: Pixabay