Blijkbaar gebruiken we onze deodorant altijd al verkeerd

Het is geen grote fout, maar je deodorant werkt op die manier minder goed

Deodorant gebruiken is geen rocket science: de deo moet gewoon onder de oksels aangebracht worden. Klaar. Daarbij maakt het niet uit of je een roller of een spuitdeo gebruikt. Zorg gewoon dat de vloeistof onder je oksels belandt, zodat het z’n werk kan doen. Of is het toch niet zo simpel als dat? Volgens een expert gebruiken we onze anti-transpirant waarschijnlijk onjuist.

Echt ‘verkeerd’ is het niet, maar de anti-transpirante werking van de deo werkt dan minder goed.

Aanbrengen

Deo zorgt ervoor dat je minder zweet en als je wel zweet maskeert het de eventuele zweetlucht een beetje. Toch is er een bepaalde manier van aanbrengen die ervoor kan zorgen dat je deodorant nog beter werkt. Je deo kan namelijk z’n werk het beste doen als je het op het juiste tijdstip aanbrengt.

Werking

Niet wanneer je opstaat, maar voordat je gaat slapen kun je het beste de deoroller even onder de oksels wentelen. Een professor dermatologie vertelt aan Allure dat je deodorant het beste voor het slapengaan op kunt doen op een droge huid. Ook David Bank van Columbia University Medical Center is het hiermee eens dit. Hij stelt dat de anti-transpirant dan beter werkt. De aluminiumzouten krijgen zo de tijd om de werking van de zweetklieren te vertragen, waardoor je minder zult zweten.

Lees ook: Dit vertellen je borsten je over je gezondheid

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Bustle | Beeld: Pixabay, Unsplash