Van kramp tot verkleurde teennagels: je voeten vertellen veel over je gezondheid

voeten

Heb jij last van de volgende voetkwaaltjes?

Wanneer het op uiterlijke verzorging aankomt voorzien veel vrouwen hun haar van conditioner, hun lichaam van een scrub en hun gezicht van een lekkere crême. De voeten worden door sommigen echter weleens vergeten. Houd je voeten alleen wel goed in de gaten, want ze kunnen je veel vertellen over je gezondheid.

Je voetgezondheid is net zo belangrijk als de gezondheid van de rest van je lichaam.

Onschuldig of niet?

Een snelle voetencheck kan veel onthullen over je gezondheid. De Australische voet- en enkelchirurg Kate McArthur vertelt aan DailyMail dat de meeste kwaaltjes onschuldig zijn. Echter moet je toch even opletten wanneer je last hebt van de volgende voetproblemen:

Verkleurde teennagels

Als je je teennagels regelmatig voorziet van nagellak is het niet ongebruikelijk dat je teennagels wat gelig zijn. Toch wil Kate McArthur waarschuwen voor verkleurde teennagels: “Gele nagels kunnen je vertellen dat je misschien een schimmelinfectie hebt.” Daarnaast kunnen gele nagels ook ontstaan wanneer je schoenen draagt die eigenlijk te strak zijn voor je voeten. Donkere nagels kunnen zelfs op een serieuzer probleem duiden, namelijk op een melanoom.

Lees op de volgende pagina over meer voetproblemen. 

Pagina 1/2