Goed nieuws: hoe ouder je wordt, hoe fitter je opstaat uit bed

ouder

Zit er toch nog een voordeel aan ouder worden

Ouder worden is niet per se iets waar de meeste mensen naar uitkijken: je krijgt rimpels, de ‘bloei van je leven’ is definitief voorbij en je lichaam takelt af. Toch zitten er ook heus wel voordelen aan ouder worden: je wordt steeds zekerder van jezelf, je geeft minder om de mening van anderen en je accepteert jezelf. 

Nog een voordeel: als we ouder worden staan we steeds fitter op.

Ochtenhumeur

Sta jij ook altijd op met een lichaam alsof er een vrachtwagen overheen is gereden? Moet jij ook eerst altijd anderhalve liter koffie drinken voordat mensen je aan mogen spreken en kun je je ’s ochtends niet voorstellen dat je je later op die dag wakker en fit zult voelen? Je bent niet de enige, zo blijkt uit onderzoek van IKEA Nederland. De keten deed onderzoek naar de Nederlandse slaapgewoontes en daar kwamen verrassende resultaten uit voortrollen.

Fitter

Zo stelt het onderzoek dat hoe ouder we worden, hoe fitter we ons in de ochtend voelen. Er is nog hoop! Ter vergelijking: slechts 19,8 procent van de jongvolwassen is uitgerust na het slapen, tegenover 33,3 procent van de 66-plussers. Ook deed IKEA onderzoek naar de grootste frustraties tijdens het slapen: 31,1 procent gaf aan zich blauw te ergeren aan het ’s nachts moeten plassen, 20,4 procent zegt het zeer irritant te vinden om piekerend wakker te liggen en 9,6 procent wordt ’s nachts gehinderd door een snurkende partner.

Lees ook: Doen of niet doen? Met je raam open slapen als het vriest

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest
Bron: IKEA | Beeld: Pexels