Smile! Dankzij deze simpele trucjes krijg je wittere tanden

wittere tanden

En je hoeft ze niet eens te bleken!

We weten allemaal dat je tanden er niet witter op worden als je dagelijks vijf koppen koffie drinkt, graag dropjes eet of regelmatig een wijntje nuttigt. De kleur van je tanden wordt onder andere bepaald door de voedsel en dranken die je binnenkrijgt. Aangezien het niet te doen is om alles te laten staan, hebben we een aantal trucjes voor je op een rijtje gezet waardoor je wittere tanden krijgt.

Zo krijg je het voor elkaar!

Goed poetsen

Allereerst is het belangrijk om altijd goed je tanden te poetsen. Schrob je tanden twee keer per dag en doe dit voor minimaal twee minuten. Poets je tanden ook altijd voordat je je bed induikt. In je slaap maak je minder speeksel aan en speeksel heb je juist nodig om je mond te reinigen. Gebruik bovendien ook regelmatig mondwater en vergeet niet je tanden te flossen. Ben je ondanks je goede mondverzorging niet tevreden met de kleur van je tanden? Wellicht heb je wat aan de onderstaande tips.

Maak een appelciderazijnmengsel

Je hoeft heus niet je tanden te laten bleken om mooie witte tanden te krijgen. Je kunt zelf ook een mengsel maken waar je wittere tanden van krijgt en het kost je geen rib uit je lijf. Spoel je mond elke dag één minuut lang met een appelciderazijnmengsel. Dit mengsel maak je simpelweg door 50 milliliter appelciderazijn met 100 milliliter water te mengen.

Eet genoeg rauwe groentes en fruit

Het eten van groentes en fruit is niet alleen goed voor je gezondheid, maar ook je tanden hebben er baat bij. Zet je tanden daarom regelmatig in een (zure) appel om aanslag en vlekjes van je tanden te verwijderen. Ook noten en bloemkool zijn effectief in het voorkomen van gaatjes. Ook is het eten van aardbeien aan te raden. Deze rode vruchtjes zijn ontzettend lekker én bevatten natuurlijke appelzuren waardoor je wittere tanden krijgt.

Ga voor een French kiss

Wie had dit gedacht? Een lekkere tongzoen is goed voor je gebit! Tijdens het zoenen wordt extra speeksel aangemaakt en speeksel beschermd je tanden tegen plak. Ideaal!

Stift je lippen met een mooi kleurtje

Wil je je tanden er á la minute witter uit laten zien? Dat kun je bereiken met een mooie kleur lippenstift. Kies voor een rode lippenstift die een blauwe ondertoon heeft. Je tanden lijken door de blauwe ondertoon net wat witter. Perfect!

Lees ook: Met dit geniale trucje werkt droogshampoo de hele dag door

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Cosmopolitan | Beeld: Pexels