Dit is de reden waarom je in de winter meer last van puistjes kan hebben

winter puistjes
Heb jij in de winter ook meer last van puistjes?

Ligt het aan jou of lijkt je huid nu het steeds kouder wordt buiten slechter te worden? Wij kunnen je vertellen, het ligt zeker niet aan jou. Hoewel die puistjes uit het niets lijken op te komen, is er toch een goede reden waarom je huid er slechter aan toe is.

Gelukkig hebben we ook een goede oplossing om de puistjes te verminderen of te verhelpen!

Beschermlaag

Er is best een logische verklaring voor de oorzaak van deze huidverslechtering. En, ook niet geheel onbelangrijk, je kunt er zelf ook iets aan doen, zodat je er tijdens de feestdagen stralend uitziet! Door het koude weer in de winter, wordt je huid droger dan normaal en verliest het zijn beschermlaag. Zonder deze beschermlaag is de huid vatbaarder voor bacteriën, waardoor er sneller irritaties en puistjes kunnen ontstaan. Met name in het gebied rondom je nek, kaak en op je kin ontstaan deze irritaties sneller.

(Col)truien en sjaals

Om onszelf warm te houden tijdens de koude winterdagen dragen we veel (col)truien en sjaals. En laten deze kledingstukken er nou net voor zorgen dat het de huid extra beschadigt en irriteert. De warme wolmaterialen vormen een perfecte broedplaats voor bacteriën, die direct in aanraking komen met je gezicht. En je raadt het al: binnen mum van het heb je last van puistjes.

Milde reinigingsproducten

Nu we weten hoe de puistjes ontstaan, willen we natuurlijk ook weten hoe we er zo snel mogelijk weer van af komen. Verschillende dermatologen adviseren om in de winter mildere reinigingsproducten voor het gezicht te gebruiken. Vooral de producten die geen alcohol bevatten zijn een goede keus. Om te voorkomen dat je huid na de reiniging uitdroogt, kun je deze het beste insmeren met een wat vettere crème. Bij twijfel kun je altijd advies vragen bij een apotheek of drogist voor de juiste producten.

Make-up verwijderen

Om de huid echt goed te onderhouden in de winter is het heel belangrijk om je make-up elke avond goed te verwijderen. Vaak worden de plekken rondom de nek, kaak en kin vergeten om goed te reinigen. Volg jij deze tips de komende twee weken op? Dan heb jij gegarandeerd een stralende huid tijdens de kerstdagen!

Lees ook: Koude vingers? Hier komt het door en zo kom je er van af

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bronnen: Women’s Health USHet Laatste Nieuws, Margriet | Beeld: Pxhere