Deze ‘slechte’ gewoontes zijn eigenlijk heel erg goed voor je!

gewoonten

Zo slecht is het nog helemaal niet! 

Soms denken we dat we bepaalde gewoontes hebben, die we beter niet zouden kunnen hebben. Sommige slechte gewoontes zijn echter zo slecht nog niet, wat ons dan wel weer blij maakt. Een paar van die ‘slechte’ gebruiken kunnen je namelijk zelfs gezondheidsvoordelen opleveren! 

Deze ongezonde dingen zijn tóch gezond.

Chocolade eten
Pure chocolade is rijk aan catechines; deze groep antioxidanten beschermt het hart tegen ziektes en het verkleint de kans op kanker en alzheimer. Ook bleek uit onderzoek dat werd gepubliceerd in de British Journal Of Nutrition dat 100 gram chocolade per dag diabetes type 2 kan voorkomen.

Vloeken
Niet iedereen kan het waarderen wanneer een paar lelijke woorden uit je mond komen, maar vloeken kan op het juiste moment een goede manier zijn om wat stoom af te blazen. Uit een onderzoek van de University of East Anglia blijkt dat vloeken werknemers juist helpt om om te gaan met stress. Pas echter wel op met vloeken, want het kan personen ook kwetsen.

Uitslapen
Wanneer je te lang slaapt kun je je slaapritme verstoren en het zou er ook nog eens voor kunnen zorgen dat de kans op een hartaanval toeneemt. Maar uitslapen in het weekend heeft ook voordelen. Uit een studie van de University of Pennsylvania blijkt dat het je juist helpt om ’s maandags beter te presteren.

Rode wijn drinken
Alcohol moet altijd met mate gedronken worden, maar een glaasje rode wijn kan over het algemeen geen kwaad. Rode wijn bevat een stofje dat je juist kan helpen om af te vallen! Je kunt dus gerust een fles wijn bestellen en deze dit weekend aanbreken. Maar onthoud: drinken doe je met mate. 

‘Stomme’ filmpjes kijken
Erg productief ben je niet wanneer je naar schattige of grappige filmpjes op Facebook kijkt, maar het heeft ook voordelen. Lachen om dit soort video’s is een goede manier om je gezondheid een boost te geven. Uit een onderzoek van de University of Oxford blijkt dat we minder pijn ervaren nadat we even goed hebben gelachen. Dit zou volgens de onderzoekers te maken hebben met de endorfines die ons lichaam aanmaakt wanneer we lachen.

Lees ook: OMG: komt de MCDonald’s met een nieuwe frietjesvariant?

Deze tip bewaren? Pin hem op Pinterest

Bron: Womans Weekly | Beeld: Pixabay