Dít is de reden dat je beter nooit kan gaan sporten als je verkouden bent

verkouden

Sporten als je verkouden bent? Niet doen!

Om een beetje fit en strak te blijven staan wij regelmatig in de sportschool of trekken we in weer in wind onze hardloopschoenen aan. Met een hevige griep laten we de boel graag even voor wat het is, maar meestal brengt een verkoudheid ons niet van de wijs en gaan we dan gewoon sporten. Blijkt dat dat hélemaal geen goed idee is! 

Want met een verkoudheid kun volgens artsen écht beter niet gaan sporten!

Gevaarlijk
De reden daarachter is behoorlijk serieus, want het kan namelijk gevaarlijk zijn voor je hart. Als je een virusje te pakken hebt, of het nu een griep of verkoudheid is, is het belangrijk dat je extra goed voor je lichaam zorgt. Je lichaam geeft dan aan dat het rust nodig heeft, aldus sportarts Chris Goossens. “Ik kan daar kort over zijn: sporten met een verkoudheid is zeer onverstandig”, zegt Goossens.

Rustig aan
“Een verkoudheid kan altijd op je hartspier slaan en zo veel schade veroorzaken. In 99.99 procent van de gevallen zal er niets gebeuren. Maar in 0.01 procent van de gevallen kan het fataal aflopen. Dat zijn geen exacte percentages, ik denk niet dat die er zijn, maar er is altijd een klein risico verbonden aan sporten als je ziek bent. Waarom zou je dat risico nemen? Denk aan de verhalen over sporters die tijdens een wedstrijd onverklaarbaar sterven: heel vaak heeft dat te maken met een virale of een bacteriële infectie.” Dat is menens! Ook al is het risico minimaal, wij laten het voortaan wel uit ons hoofd! Lekker rustig aan doen dus.

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Nieuwsblad.be | Beeld: Pixabay