Bijna ongesteld? Deze voedingsmiddelen helpen tegen PMS-klachten

PMS

Met deze etenswaren kun je de klachten verminderen

Veel vrouwen hebben last van PMS, oftewel het premenstrueel syndroom. Lig jij elke maand ook op bed te creperen vlak voordat de rode zee weer losbarst? Dan wordt het misschien eens tijd om je voedingspatroon onder de loep te nemen. Er bestaan namelijk voedingsmiddelen die je PMS-klachten kunnen verminderen. Helaas dames, het is geen chocolade. 

Veel vrouwen ervaren vlak voor hun menstruatie lichamelijke en emotionele klachten.

Premenstrueel syndroom

Hormoonspecialiste Vivian Reijs legt op haar website uit wat PMS precies is. Het is de afkorting van premenstrueel syndroom, een verzamelnaam voor lichamelijke en emotionele klachten die je kunt ervaren in de periode voorafgaande aan je menstruatie, zo schrijft ze. Helaas komen deze klachten iedere maand weer terug.

Cravings

De meeste vrouwen hebben vooral last van gevoelige borsten, stemmingswisselingen en hoofdpijn. Ook cravings komen vaak voor in de periode vlak voor de menstruatie. De ernst en het soort klachten verschillen echter per persoon. Sommige vrouwen hebben er zelfs helemaal geen last van, de geluksvogels!

Voeding

Toch bestaat er een manier om PMS te verminderen. Door bepaalde voedingsmiddelen te eten, kun je de klachten aanzienlijk beperken. Wat je vooral moet eten? Veel kikkererwten, boerenkool en andere bladgroenten, zoete aardappel, kokosyoghurt en bouillon. De volgende producten kun je maar beter vermijden: voeding met veel soja of kunstmatige zoetstoffen, maar ook cafeïne en aardappelen. Deze doen meer kwaad dan goed voor jouw hormoonhuishouding. Probeer de volgende keer tijdens je menstruatie dus eens je voedingspatroon wat aan te passen. Wellicht heb je er baat bij.

Lees ook: Deze ademhalingsoefening vermindert de symptomen van de overgang

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Vivonline | Beeld: Unsplash