Vrouw (29) moet tenen laten amputeren na bezoek vispedicure

tenen vispedicure

De vrouw moet nu door het leven zonder tenen

De 29-jarige Australische Victoria Curthoys bracht een bezoekje aan een populaire fish spa, dat eindigde in een nachtmerrie. Door het water van de fish spa had ze een vleesetende bacterie opgelopen. Dit resulteerde in een heftige infectie waardoor ze uiteindelijk genoodzaakt was om haar tenen te laten amputeren. 

Victoria mist nu alle tenen van haar rechtervoet.

Fish spa

De jonge vrouw heeft niet veel geluk wat betreft haar voeten. Zo meldt The Sun dat Victoria een aantal jaren geleden in glas was gestapt waardoor ze toen al haar grote teen had moeten laten amputeren. Nu, vier jaar later, slaat het noodlot weer toe. Ze was op een vakantie in Thailand toen de vrouw besloot een ontspannend bezoekje te brengen aan een typische fish spa. Bij deze spa laat je je voeten in een badje hangen en sabbelen de kleine visjes de dode huidvellen van je voeten af. Het resultaat: babyzachte voeten. Bij Victoria liep dit helaas minder goed af…

Nare infectie

Na haar bezoek aan de fish spa liep ze een enorme infectie op waarbij een vleesetende bacterie vanuit het water in haar voeten terecht was gekomen. Deze bacterie was in het water gekomen dankzij een insect. “De fish spa oogde erg schoon, maar achteraf bleek dit niet zo te zijn,” aldus Victoria. Na verschillende onderzoeken konden de artsen in eerste instantie geen diagnose vaststellen. Een jaar na haar bezoek aan de fish spa werd duidelijk dat ze leed aan een agressieve infectie. Helaas waren de artsen door deze infectie noodgedwongen om alle tenen van Victoria te amputeren. Onlangs deelde de jonge vrouw haar verhaal op Facebook om andere mensen te waarschuwen.

Radar

Tv-programma Radar deed een aantal jaren geleden al onderzoek naar de populaire vispedicures. Het bleek dat er in Nederland geen specifieke regelgeving is voor de vispedicures. Meestal worden deze pedicures geadviseerd door artsen voor mensen met huidaandoeningen als psoriasis en eczeem. Toch raadt dermatoloog Bing Thio deze behandeling voor mensen met eczeem juist af. De vissen zouden namelijk virussen kunnen overbrengen, van de ene voet naar de andere. Daarnaast waarschuwt hoogleraar Dierfysiologie Gert Flik voor schimmels die moeilijk te bestrijden zijn én voor het welzijn van de vissen zelf. De vissen worden waarschijnlijk uitgehongerd zodat ze sneller aan de handen en voeten van mensen gaan knabbelen. De Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten zou graag zien de branche regelgeving maakt voor de fish spa’s.  Daarbij moet er volgens hen worden toegezien op de claims die er gedaan worden op websites die fish pedicure aanbieden.

Lees ook: Na zoveel maanden moet je je beha vervangen, volgens experts

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Facebook, Radar | Beeld: Pxhere