Vaak last van je rug? Op déze drie manieren houd je ‘m gezond!

rugpijn

Met deze trucjes zijn je klachten zo achter de rug!

Je kent het wel: begin je je dag nog zo rechtop in je stoel op kantoor, na verloop van tijd zit je er toch bij als een uitgezakte zak aardappelen. Niet zo best voor je rug! Niet zo gek ook dat veertig procent van de mensen die naar de fysiotherapeut gaat daar komt voor klachten die te maken hebben met de rug. 

Want, iedereen doet wel iets wat zijn of haar rug niet ten goede komt.

1. Smartphone-nek
Vandaag de dag kijken we vaker naar beneden dan ooit tevoren; zelfs als we wandelen, fietsen of andere activiteiten ondernemen. We kijken namelijk voortdurend op onze smartphones, wat ervoor zorgt dat er continue spanning op onze nek staat. Op den duur werkt deze druk door naar de ruggengraat en ontstaan pijnklachten in zowel de nek als de rug. Probeer dit gedrag dan ook af te leren, hoe moeilijk dit ook zal zijn. Berg je telefoon ergens op waar je hem niet meteen kunt grijpen als je je eventjes verveelt. Je zult zien dat je minder tijd op je smartphone doorbrengt en dat je meer oog hebt voor je omgeving.

2. Kantoorrug
Veel banen spelen zich tegenwoordig in het kantoor af. We zitten acht uren lang onafgebroken op een bureaustoel naar een computerscherm te staren en zakken, zonder dat we het doorhebben, steeds verder onderuit in onze stoel. Dit nemen je ruggenwervels je niet in dank af: er komt veel spanning op je ruggenwervels te staan waardoor pijn ontstaat. Gelukkig kun je dit makkelijk oplossen door iedere tien minuten van houding te veranderen. Dit lijkt misschien heel vaak, maar als je eenmaal gewend bent hieraan dan voelt het heel natuurlijk.

3. Rugspieren trainen
Veel mensen worden door rugpijn angstig en gaan krampachtig in een bepaalde houding zitten om hun rug te ontlasten. Door een dergelijke onnatuurlijke houding aan te nemen kunnen je spieren echter heel stijf worden en kun je nog meer last krijgen van je rug. Probeer hem daarom niet teveel te ontlasten door een verkeerde houding aan te nemen. Zit met een rechte rug op een stoel met je schouders ontspannen omlaag en verander regelmatig van houding. Wees daarnaast niet bang om je rugspieren te trainen in de sportschool. Veel rugklachten ontstaan door zwakke rugspieren; het trainen van deze spieren kan deze klachten voorkomen.

Lees ook:Dit zijn zes tekenen dat je beter een nieuwe baan kunt gaan zoeken!

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest! 

Bron: Women’s Health | Beeld: Express