Handig: zo bespaar je op een nieuwe badkamer

badkamer

Nieuwe badkamer

Misschien ben je toe aan een nieuwe badkamer, ben je uitgekeken op de oude of heb je een nieuw huis gekocht en kan de badkamer die daar in zit echt niet meer. Badkamers zijn op z’n zachts gezegd niet de goedkoopste verbouwing die je kunt kiezen in je huis. Met deze tips bespaar je dan ook geld bij het aanschaffen van een nieuwe badkamer.

Hergebruiken en keuzes

Je kunt natuurlijk alle kanten op bij een nieuwe badkamer. Wel is het zo dat de oude er vaak nog in zit. Misschien lijkt deze badkamer op het eerste oog niet meer op iets waar je blij van wordt, maar er kunnen nog wel hele handige onderdelen inzitten. Hergebruiken is dan zo gek nog niet. En zijn de onderdelen niet helemaal perfect meer? Een likje verf is een stuk voordeliger dan een compleet nieuw badkamermeubel. Hetzelfde geldt voor de douche. Misschien stoor jij je al jaren aan het water dat de badkamer inloopt tijdens het douchen. De aanschaf van een douchebak kan dit probleem al oplossen.

Kies je alleen voor een renovatie? Bedenk je dan dat kleine aanpassingen al een groot verschil kunnen maken. Een nieuw kleurtje op de wand en wat nieuwe accessoires zorgen voor een totaal andere look.

Je budget

Door van te voren een budget op te stellen is de kans groot dat je minder geld uit gaat geven. Je hebt ook direct een beter beeld van de kosten en je dwingt jezelf om keuzes te maken. Beginnen bij de kosten die je sowieso gaat maken is dan handig. Zo kun je gemakkelijker bepalen wat prioriteit heeft. Kom je er toch niet helemaal uit? Houd dan in ieder geval dezelfde indeling aan zodat er geen grote klussen zoals leidingen omleggen nodig zijn.

Het fijne van een budget is ook dat je al een beetje hebt vast kunnen stellen hoeveel geld je per onderdeel wilt uitgeven. Hierdoor kun je gericht op zoek gaan naar de beste koopjes op het internet en in de bouwmarkten. Mocht het dan alsnog wat krap worden? Outlets en tweedehands aankopen doen zijn ook prima opties. De kans dat je hier nog wat pareltjes spot is namelijk best groot en je bespaard flink in de portemonnee.

Zelf verbouwen

Zelf je handen uit de mouwen steken kan je flink wat geld besparen. Ook is het hartstikke leuk als je zelf je badkamer hebt verbouwt of gerenoveerd. Zo kun je met veel trots en een voldaan gevoel gebruik maken van de badkamer als het eenmaal af is. Natuurlijk kan je niet alles zelf doen. Klussen die daar wel geschikt voor zijn, zijn bijvoorbeeld meubels in elkaar zetten, slopen en spiegels ophangen.

Lees ook: Nieuw kleurtje op de muur? 6 fouten die iedereen maakt bij het kiezen

Beeld: Unsplash