Bizarre ruzie: ‘Een vriend is boos omdat ik hem uitlegde dat kaas niet vegan is’

pizza

‘Hij zei dat ik al z’n favoriete maaltijden verpest had.’

Elvin* heeft onlangs een weekje vakantie gespendeerd met een groep goede én minder goede vrienden. Eén van hen, Robert, zou er een vegan dieet op nahouden, maar Elvin ontdekt per ongeluk dat dat nogal tegenvalt, met een flinke ruzie als gevolg. Op Reddit vraagt Elvin nu of hij dan echt zo fout zat.

Weekje weg

Het begon allemaal als een heerlijke week de boel de boel laten, maar uiteindelijk moest Elvin zijn vakantie met een bijzonder naar gevoel afsluiten. Hij legt uit dat ze met een groep vrienden een blokhut gehuurd hadden, waar hij niet iedereen even goed van kende. Zo wist Elvin niet heel veel van Robert – maar de beste man claimt trots een vegan dieet te volgen.

Zelf heeft Elvin daar z’n twijfels over. “Hij eet alleen maar junkfood en houdt niet van vlees of eieren of melk, omdat het dierlijke producten zijn en hij de textuur smerig vindt”, legt hij uit.

Niet zo vegan

Tijdens hun weekje weg valt het op dat Robert er een bijzonder dieet op na houdt voor een vegan. “Hij at continu Dorito’s, ramen noedels, en mac ’n cheese. Volgens mij heb ik hem niet een keer een groente zien eten”, schrijft hij.

Hun eerste aanvaring komt al op de eerste avond. “We gingen pizza bestellen, en ik zei (om rekening met hem te houden) dat we dan wel moesten opletten dat de pizzeria keuzes had met vegan kaas.” Hierop valt het gesprek abrupt stil, en vraagt Robert hem verward waarom gewone kaas niet zou kunnen. “Het is geen vlees, dus kaas is oké”, aldus Robert. “Ik legde hem uit dat kaas gemaakt is van melk, en toen hij het zelf ging uitzoeken, werd hij ontzettend boos.”

De volgende dag gaat het opnieuw mis, wanneer er eten wordt besteld. “Ik zei dat we moesten opletten dat de mayonaise vegan was, waarop Robert boos werd en vroeg hoezo hij geen mayo zou kunnen eten. Ik legde uit dat mayonaise gemaakt is van eieren. Robert werd ontzettend pissig en zei dat ik al z’n favoriete maaltijden voor hem verpestte.”

Eikel

Uiteindelijk komt het ontspannen weekje weg zo onder behoorlijke druk te staan. Elvin schrijft dat hij de rest van de week op z’n tong gebeten heeft, maar dat Robert flink boos op hem bleef. “Hij zei dat ik alles verpestte, omdat hij bijna overal kaas en mayonaise op doet. Hij noemde me een eikel”, schrijft de man op Reddit.

De hele discussie zorgt voor een nare nasmaak bij Elvin. “Ik dacht echt dat het algemene kennis was dat kaas en mayo niet vegan waren…had ik m’n mond beter kunnen houden?” Wat vind jij?

*Alle namen in dit stuk zijn gefingeerd. Op Reddit doet de man zijn verhaal onder de naam Astayatyourhouse.

Lees ook: Vrouw biecht op: ‘Ik liet mijn partner vegan eten zonder dat hij het door had’

Artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Reddit | Beeld: Pexels, RDNE Stock Project