Vrouw biecht op: ‘Ik liet mijn partner vegan eten zonder dat hij het door had’

vegan

Haar man was hier niet zo over te spreken

Daphne* is al een tijdje veganistisch, maar haar man Erik* eet nog vlees. Toch heeft Daphne hem onlangs stiekem veganistisch laten eten… Enne, dat had Erik niet eens door. Op Reddit doet Daphne anoniem haar verhaal.

Veganistisch vs. vlees

“Ik ben nu ongeveer een jaar veganist en mijn man is iemand die van vlees en aardappelen houdt. Hij houdt van biefstuk en spek en is over het algemeen niet erg geïnteresseerd in veganistische opties”, begint Daphne haar verhaal. “Toch probeer ik hem zover te krijgen dat hij tenminste voor zijn gezondheid meer plantaardige maaltijden gaat eten. Ik maak me soms zorgen om hem, want hij is erg dik en zijn BMI is ook vrij hoog”, legt Daphne uit. Daarom probeert ze af en toe wat gezonder voor hem te koken, maar dat wil nog niet echt baten. “Ik heb geprobeerd gezonde maaltijden voor hem te koken, hem aan te moedigen te bewegen en creatief te zijn met de gerechten die ik maak, maar mijn partner lijkt niet geïnteresseerd.”

Lasagne

“Daarom besloot ik afgelopen zaterdagavond het heft in eigen handen te nemen. Ik maakte een heerlijke vegan lasagne voor het diner, zonder mijn partner te vertellen dat het volledig plantaardig was”, biecht Daphne op. “Tot mijn verbazing vond Erik de lasagne heerlijk en vroeg hij zelfs om een tweede portie.” Na het eten vertelde Daphne pas dat de lasagne vegan was, en daar was Erik niet zo blij mee. “Ik verdedigde mijn beslissing door te zeggen dat ik me zorgen maak over zijn gezondheid en dat ik wil dat hij slanker wordt en beter in zijn vel zit, maar Erik zei dat het erg onvolwassen van me was om hem deze lasagne ‘stiekem’ voor te schotelen en dat ik het best van tevoren had kunnen zeggen”, aldus Daphne.

Daphne vraagt zich af of ze hierin te ver is gegaan, en wat ze kan doen om ervoor te zorgen dat Erik gezonder gaat eten. Wat vind jij?

*De namen in dit artikel zijn gefingeerd. Op het forum doet de vrouw haar verhaal onder de naam Wise_Art_6643.

Lees ook: ‘Ik heb een raar gevoel bij de nieuwe vriendin van mijn zoon’

Artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Reddit | Beeld: Pexels