Wondelmiddel alert: hiervoor kun je maizena dus óók gebruiken

maizena

En dat terwijl een doosje van het bindmiddel maar 55 cent kost

Een soepje dat te dun is? Een zelfgemaakte jam dat gebonden moet worden? Slechts een eetlepel maizena lost je kookstruggles zo op. Maar wist je dat dit maïszetmeel zoveel meer problemen kan oplossen dan je wellicht in eerste instantie dacht? Zo kun je het ook gebruiken voor deze vervelende kwaaltjes:

1. Vetvlekken verwijderen

Maizena is perfect om vetvlekken te verwijderen van tapijt en meubilair. Doe een theelepel op de vlek en laat het 15-20 minuten intrekken. Zuig het op met de stofzuiger en je zult zien dat de vlek verdwijnt!

2. Ramen schoonmaken

Voeg een theelepel maizena toe aan je normale sopje met schoonmaakmiddel en meng het goed door elkaar. Maak vervolgens gewoon je ramen schoon hoe je dat altijd doet. Maizena zorgt ervoor dat je ramen streeploos schoon worden!

3. Hout oppoetsen

Heb je een antieke stoel, tafel of iets anders en wil je het weer mooi laten glanzen? Kies dan voor de goedkope en effectieve oplossing: maizena. Wrijf wat op je houten meubilair en laat het even 15 minuten intrekken. Veeg het daarna weer eraf en je ziet meteen dat  je meubilair glanst als nooit tevoren!

4. Extra frisse kleding

Meng 2 glazen water met 1 eetlepel maizena. Doe het mengsel in een spuitfles. Sprat dit mengsel lichtjes over je kleren heen voordat je ze gaat strijken. Je kleren zullen er gegarandeerd veel zachter van aanvoelen alsof ze net van de stomerij afkomen!

5. Kattenvacht

Maizena zorgt er ook voor dat je kat een extra mooie vacht krijgt en vooral een stuk minder zal gaan ruiken. Gooi een handje over je kat zijn vacht heen. Wist je dat professionals deze truc al jaren gebruiken bij wedstrijden voor katten?

Bron: Kookfans. Beeld: Ah.