Zo maak je zelf heel makkelijk de allerlekkerste chocoladetruffels mét Baileys

Ideaal voor de feestdagen!

Tijdens de feestdagen mogen de chocoladetruffels niet ontbreken. Hoewel de variant uit de supermarkt lekker is, is het nog lekkerder als je het zelf maakt. Daarnaast is het helemaal niet moeilijk om deze zoete lekkernij te maken. Wil je chocoladetruffels maken die éxtra bijzonder zijn? Voeg dan een scheut Baileys toe!

Iedereen zal ervan smullen!

Wat heb je nodig?

  • 270 gram pure chocolade, ten minste 60 procent cacao
  • 150 gram ongezouten roomboter, in blokjes
  • 150 milliliter crème fraîche
  • 100 milliliter Baileys

Voor de decoratie:

  • 250 gram pure chocolade, ten minste 60 procent cacao
  • 250 gram cacaopoeder

Wat moet je doen?

  • Vul een steelpan voor de helft met water en breng dit aan de kook. Zet een hittebestendige kom op de pan, maar zorg ervoor dat de onderkant van de kom het water niet raakt.
  • Doe de chocolade en boter in de kom en laat alles langzaam smelten. Roer de gesmolten chocolade niet, want dan kunnen klonten ontstaan.
  • Haal de kom van de steelpan af, als de chocolade volledig is gesmolten. Pas op: de kom is heet!
  • Klop daarna de crème fraîche en Baileys door het chocolademengsel.
  • Laat het mengsel 2 uur in de koelkast opstijven. Gebruik vervolgens een theelepel om bolletjes ter grootte van een truffel te maken. Leg de truffelbolletjes op een bord en laat ze nogmaals 30 minuten afkoelen in de koelkast.
  • Smelt vlak voor het serveren de resterende chocolade. Dompel vervolgens de truffels stuk voor stuk in de gesmolten chocolade en rol ze daarna in de cacaopoeder, zodat er een mooie poederlaagje om de truffels ontstaat.

Variatietip: wil je een keer wat anders? Rol de truffels dan niet door de cacao maar door fijngehakte (hazel)noten.

Lees ook: rode wijn en chocolade helpen tegen rimpels

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Baileys | Beeld ter illustratie