Ga je mee op wijnreis?

wijnreis

Je hoeft er de deur niet voor uit!

Een wijnreis maken, hoe klinkt dat? Exotisch wel, toch, zeker als je bedenkt dat er wijnen komen uit allerlei prachtige, verre landen. Denk bijvoorbeeld aan Argentijnse wijn, je ziet de tangodansers bijna voor je als je eraan denkt. Hoe je die reis maakt, of dat nu in persoon is of alleen in je glas, dat maakt eigenlijk niet zo heel veel uit. In beide gevallen valt er genoeg te ontdekken.

Een wijnreis in je glas

De makkelijkste manier om een wijnreis te maken, is door het in je glas te doen. Je hoeft er dan niet eens je deur, en al helemaal het land niet voor uit. Je kunt bijvoorbeeld iedere week een fles wijn uit een ander land kopen of laten bezorgen, en je zo iedere week weer in een compleet andere smaak, een ander klimaat en een andere cultuur onderdompelen.

Natuurlijk is het leuk om je daarbij wel een beetje in het land te verdiepen, zo maak je er echt een reis van. Lees wat over het land, over het klimaat, over de cultuur, maar zeker ook over de wijnen die ervandaan komen. Zo smaakt het glas wijn dat je uiteindelijk drinkt nog een stuk lekkerder, want je zal zien dat je al die elementen terug zal proeven in iedere slok die je neemt.

Welke landen je kiest? Net waar je zin in hebt! Misschien wil je de ene week Californische wijn kopen, en ben je in gedachten in de prachtige, uitgestrekte wijngebieden die deze streek te vinden heeft. Er zijn mooie documentaires over verschenen, deze aanzetten onder het genot van een wijntje maakt het gevoel compleet. Maar ook een goede Franse wijn mag niet ontbreken, en wordt extra fijn als je er ook wat lekkere, Franse hapjes bij bereidt.

Zelf de wereld rond

Gewoon thuis op de bank kun je heel wat wijnstreken ontdekken, gewoon door te proeven, en je een beetje in de streek te verdiepen. Extra bijzonder wordt het natuurlijk als je zelf op pad kunt gaan, en in eigen persoon een wijnreis kunt maken. Je kunt kiezen voor een bepaald land of een bepaalde streek, en daarbij zo ver gaan als je zelf wilt. Dichtbij huis kun je prima terecht in de Franse of Duitse wijngebieden, maar wil je wat verder weg dan is Nieuw-Zeeland of Zuid-Afrika natuurlijk ook een optie. Helemaal leuk wordt het als je een rondreis kunt maken door verschillende gebieden of landen, zodat je ook de verschillen onderling kunt zien en proeven. Dat is pas echt een ontdekkingsreis!

Lees ook: Science says: rode wijn voorkomt een verkoudheid

Fan van dit artikel? Bewaar hem op Pinterest!

Bron: wijnvoordeel.nl | Beeld: Pexels