Keukenapparaten om lekkers te bereiden: welke tools wil je in huis hebben?

keukenapparaten

Welke heb jij al in huis?

Hoewel je waarschijnlijk vaak met gewone pannen kookt, zijn er natuurlijk nog veel meer keukenapparaten te vinden om te gebruiken. Meestal maak je hier wat specialere gerechten mee, om op feestdagen of in het weekend van te genieten. Het is leuk om wat verschillende keukenapparaten in huis te hebben, waar je lekkers mee kunt bereiden! Waar we aan denken? Je leest het in dit artikel! 

Friteuse 

Bijna iedereen houdt ervan: friet uit de frituurpan! Heerlijk als snack bij een borrel, of juist als extra component bij een maaltijd. Hoewel het natuurlijk niet zo gezond is om ‘m heel vaak aan te zetten, vinden we friteuses toch onmisbare keukenapparaten. Je kunt er ook verschillende snacks in bereiden. Van frikandellen tot bitterballen! Of stop er eens een kaassoufflé in. Het is maar net wat jouw favoriete hapje is. 

Airfryer 

Een alternatief voor de frituurpan? Dat is de airfryer! Je kunt in dit apparaat ook nog eens meer etenswaren bereiden. Zelfs groenten, of een eitje. Een handige tool voor in de keuken dus. Aangezien airfryers zo populair zijn, zijn er steeds meer soorten te vinden. Ook als goedkope keukenapparatuur kun je aan de airfryer denken. Kies verder de gewenste grootte van het apparaat: het ligt er maar net aan hoeveel etenswaren je er tegelijkertijd in wilt kunnen stoppen. 

Multigrill 

Fan van grillen? Dan kan een multigrill niet ontbreken in je keuken! Maak er bijvoorbeeld een tosti mee, of grill er simpelweg een boterham mee voor een knapperige lunch. Maar je kunt ook zalm of groenten roosteren met een multigrill. Heel handig dus! 

Gourmetstel 

Gourmetten: met name rond de feestdagen zijn we er dol op. Maar eigenlijk kun je je gourmetstel best vaker in het jaar gebruiken, als je dat wilt. In ieder geval met kerst komt het apparaat je goed van pas! Het is ook nog eens een gezellige vorm van eten: iedereen aan de tafel is lekker actief bezig met het bereiden van een eigen maaltje. Het maakt dat het tafelen lang duurt, en dat er tijd is voor goede gesprekken. 

Blender 

Nog een allround keukenapparaat? We denken aan de blender! Maak er sapjes en smoothies in, om vitaminen binnen te krijgen. Zeker als je niet altijd aan voldoende fruit komt gedurende de dag, is het verstandig om iets in de blender te bereiden. Een smoothie drink je immers zo weg! Daarnaast kun je de blender inzetten om soepen en sauzen mee te bereiden. 

Poffertjespan 

We sluiten af met een laatste apparaat voor een feest in de keuken: de poffertjespan! Hiermee maak je eenvoudig thuis poffertjes. Lekker voor kinderen én volwassenen. Stop er wat boter en poedersuiker bij, en het is tijd om te smullen. 

Lees ook: Handig: dit is dé manier om vlees sneller, maar veilig te ontdooien

Beeld: Pexels