Move over, glühwein: hot Aperol is het nieuwe winterdrankje

hot aperol

Ons favoriete zomerdrankje in een winters jasje

Of we ons nu in een tropisch oord of in eigen achtertuin bevinden: een Aperol Spritz maakt het compleet. Gelukkig hoeven we ons favoriete zomerdrankje tijdens de koude maanden niet te missen, want hot Aperol schijnt het nieuwe winterdrankje te zijn. 

Glühwein, move over!

Bij een bezoekje aan een kerstmarkt of tijdens een winters avondje bij de vuurkorf nippen we graag aan een warme glühwein. Toch is er niets mis met wat variatie op z’n tijd. En dat moeten de bedenkers van deze gloednieuwe wintercocktail ook gedacht hebben. Hot Aperol bestaat een mix van verschillende ingrediënten en drink je, zoals de naam al doet vermoeden, warm.

Ingrediënten

Om je visite (en jezelf) te voorzien van een heerlijk glas hot Aperol, heb je de volgende ingrediënten nodig:

  • 300 milliliter Aperol
  • 500 milliliter appelsap
  • 750 milliliter droge witte wijn
  • 3-4 el sinaasappelsiroop
  • 1 sinaasappel

Zo maak je het:

Vul een pan met alle vloeibare ingrediënten en laat het mengsel opwarmen op middelhoog vuur. Let op: het mengsel mag niet koken! Snijd de sinaasappel in plakjes en verdeel dit over de glazen. Giet vervolgens de hot Aperol in de glazen en garneer eventueel met een kaneelstokje, steranijs of takje munt. Proost!

Ook lekker: Deze heerlijke Nutella mug cake maak je in slechts 2 minuten

Bron: Libelle, Flavor Flav | Beeld: iStock