Recept: gevuld stokbrood met Licor 43-artisjoksaus

gevuld stokbrood

Het recept klinkt ingewikkeld, maar binnen no time heb je deze heerlijk gevulde broodjes gemaakt

Ooit gedacht dat een gevuld stokbrood hand in hand kan gaan met Licor 43? Wij ook niet, maar blijkbaar zijn de twee de perfecte combinatie. Geloof je ons niet? Dan zou je dit recept voor gevuld stokbrood met Licor 43-artisjokdip eens moeten proberen. Je gaat er geen spijt van krijgen, beloofd.

We verklappen vast een ding: deze broodjes zijn heerlijk romig.

Wat heb je nodig:

  • 2 kleine stokbroden
  • 6 zwarte olijven, zonder pit
  • 1 pot artisjokharten van 400 milliliter
  • 2 eetlepels crème fraîche
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 75 gram mascarpone
  • 75 gram geraspte Manchego
  • 4 eetlepels Licor 43
  • Knoflookpoeder
  • Zout

Zo maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 170 °C. 
  • Snijd de stokbroden in vier stukken en hol de binnenkant uit. Gebruik hiervoor een mesje. 
  • Laat de artisjokharten uitlekken en snijd de harten fijn. Doe hetzelfde met de olijven.
  • Doe de mascarpone, crème fraîche, mayonaise en Manchego in een kom en roer tot de ingrediënten met elkaar zijn vermengd. Voeg daarna de gesneden groenten toe en de Licor 43. Roer opnieuw goed. 
  • Breng het mengsel op smaak met knoflookpoeder en zeezout.
  • Gebruik een lepel om de uitgeholde stokbroden te vullen met het mengsel.
  • Rol de gevulde stokbroodjes in aluminiumfolie en leg ze op een bakplaat. Bak de broodjes daarna 15 minuten in de oven. Haal daarna het aluminiumfolie eraf en bak nog even tot de stokbroodjes bruin zijn.
  • Snijd de broodjes in hapklare stukken en serveer.

Lees ook: Recept: Baileys-cheesecake met Oreo-bodem

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘t op Pinterest!

Bron: Licor 43 | Beeld: Videostill Tasty