Recept: opgeklopte warme chocolademelk

opgeklopte warme chocolademelk

Zo kom je de koude maanden wel door!

Er is niets zo knus als lekker binnen zitten wanneer het buiten regent en koud is. Een lekker muziekje op of een gezellige film aan, fleecekleedje over en héérlijk chillen op de bank. En met deze smaakvolle opgeklopte warme chocolademelk worden die momentjes nog nét een stukje beter. 

Koude avonden

Dat de nazomerdagen nu echt voorbij zijn, moge duidelijk wezen. De bladeren van de bomen kleuren geel en rood en dwarrelen naar beneden, de temperaturen dalen en de regenjassen kunnen weer uit de kast: het is echt herfst. Om die avondjes op de bank net een stuk leuker (en lekkerder!) te maken, delen wij dit heerlijke recept voor opgeklopte warme chocolademelk. Met dit smaakvolle drankje zijn die koude dagen ineens zo erg niet meer.

Ingrediënten

Voor een warme chocolademelk mag je ons altijd wakker maken. Maar een heerlijke warme chocolademelk waar je maar vier ingrediënten voor nodig hebt? Daar worden wij héél blij van. Wat je nodig hebt voor twee glazen is 2 eetlepels cacaopoeder, 2-4 eetlepels suiker (of een andere zoetstof), 120 milliliter volle slagroom (met een vetpercentage van 30-36 procent) en 710 milliliter melk.

Zo maak je de opgeklopte warme chocolademelk

  • Doe de volle slagroom, cacaopoeder en suiker in een kom en meng dit goed met een garde, elektrische mixer of een melkopschuimer tot er zachte pieken ontstaan. Let op dat je niet te lang mixt, omdat het mengsel dan meer op slagroom kan gaan lijken.
  • Vul twee glazen of mokken met hete of koude melk naar keuze. Giet hier vervolgens het opgeklopte chocolademengsel overheen. Roer goed door en maak eventueel af met wat extra cacaopoeder.
  • Cheers!

Lees ook: Het drankje van je dromen: Nutella latte

Bron: i am a food blog | Beeld: Unsplash, Klara Avsenik