Toe aan een nieuw winterdrankje? Probeer dan eens warme Aperol!

warme Aperol

Weer eens wat anders dan glühwein

Terwijl de Aperol Spritz wereldwijd bekend staat als een verfrissend zomerdrankje bij uitstek, is het met deze temperaturen wellicht lekkerder om Aperol warm te drinken. En we horen je denken: ‘Warme Aperol, is dat lekker?’ Nou, dit recept is zeker het proberen waard! 

Aperol

Of je nu op een zonnig terras zit, geniet van een picknick in het park, of je voorbereid op de volgende afdaling die je gaat maken op de piste – de Aperol Spritz smaakt altijd even goed. Tijdens deze koude, donkere dagen hebben de meeste mensen echter meer zin in een warm drankje. Irish Coffee en glühwein zijn drankjes die de komende tijd dan ook weer veel besteld worden. Maar wist je dat je die o zo heerlijke Aperol óók super goed warm kunt drinken?

Zo maak je ‘m:

Om deze heerlijke, winterse versnapering te bereiden, heb je de volgende ingrediënten nodig:

  • 300 milliliter Aperol
  • 500 milliliter appelsap
  • 750 milliliter droge witte wijn
  • 3 tot 4 eetlepels sinaasappelsiroop
  • 1 biologische sinaasappel

Vervolgens kun je aan de slag met het bereiden van de warme Aperol. Begin met het in plakjes snijden van de sinaasappel. Neem vervolgens een grote pan waarin de sinaasappelplakjes en de andere bovenstaande ingrediënten doet. Verwarm de inhoud van de pan daarna langzaam op middelhoog vuur. Het is belangrijk dat je het mengsel niet aan de kook brengt.

Serveren

Zodra de Aperol de perfecte temperatuur heeft bereikt, haal je het geheel van het vuur en schenk je het in je favoriete glazen of mokken. Een finishing touch van plakjes sinaasappel op de randen geeft het drankje niet alleen een kleurrijke twist, maar ruikt ook nog eens heerlijk. Voor wie ervan houdt, kan er nog een kaneelstokje toegevoegd worden aan elk glas. Dit maakt dit drankje tot een nog groter spektakel. Cheers!

Lees ook: Lekker slapen? Deze drie drankjes helpen je daarbij

Bron: Freundin | Beeld: Adobe Stock