Met deze sneaky truc zorgen McDonald’s-medewerkers ervoor dat je minder friet krijgt!

Door deze techniek krijg jij veel te weinig Franse frietjes!

Een van onze favoriete ‘zondes’ is toch wel de McDonald’s. Een Big Mac, McKroket of gewoon die heerlijke Franse frietjes, wij lusten er wel pap van. Heb jij ook wel eens het gevoel gehad dat er te weinig friet in je kartonnen bakje zat? Het zou zo maar eens kunnen dat dit niet toevallig is, zo onthullen voormalig McDonald’s-medewerkers. 

Als we hen moeten geloven, worden de doosjes met opzet niet volledig gevuld…

Instructies
Volgens de oud-medewerkers van de fastfoodketen worden er instructies gegeven in verschillende filialen om de frietdoosjes niet volledig te vullen, zonder dat dit zichtbaar is voor de klanten. Daar schijnt een behoorlijk sneaky trucje voor te zijn: in de kartonnen bakjes knijpen tijdens het vullen.

Schaamte
Een oud-medewerker liet zich op Amerikaans forum Reddit uit over de gehaaide techniek en verschillende andere medewerkers herkenden zich in het verhaal. Een van hen vertelt: “Er was maar één gast die mij erop aansprak. Hij gooide de frietjes uit z’n bakje en deed ze er opnieuw in. Het doosje was toen nog maar half gevuld, dus moest ik hem wel meer friet geven. Ik was onder de indruk en schaamde me kapot. Het is zeven jaar geleden, en ik zie zijn gezicht nog steeds voor me.”

Geen trucs
McDonald’s ontkent het bestaan van zo’n ‘knijptechniek’: “De beweringen op Reddit kloppen niet. Er zijn geen geheime trucs en we hebben strikte procedures om te verzekeren dat de frietdoosjes voldoende gevuld worden,” vertelt een woordvoerder van de keten aan Daily Mail. Op verder onderzoek hoeven we niet te rekenen: “Zonder geverifieerde bron zijn we niet in staat om dit te onderzoeken.” Hmm… Wij gaan voortaan extra goed opletten als we frietjes bestellen bij de McDonald’s!

Meer lezen:

Vond je dit artikel interessant? Bewaar ‘m op Pinterest!

Bron: Viva | Beeld: Unsplash