Dit gebeurt er met je lichaam wanneer je elke dag een half uurtje wandelt

wandelen

Een half uurtje wandelen heeft nogal wat gezondheidsvoordelen

Herfst of niet: haal die wandelschoenen maar tevoorschijn! Als we uren voor de tv of computer kunnen hangen, kunnen we ook best een half uurtje nemen om even de benen te strekken. Het heeft namelijk nogal wat voordelen.

Niet uitstellen, maar gewoon doen: een ommetje maken. Het kent namelijk nogal wat voordelen.

Je verbrandt 150 calorieën: niet voor iedereen geldt het, maar over het algemeen verbrand je zo’n 150 calorieën wanneer je even een frisse neus haalt. Dat ene koekje bij de koffie kan dan best wel.

Het kalmeert: wanneer je even een stukje gaat wandelen, helpt dat je te kalmeren. Zelfs wanneer je door een druk stadscentrum loopt, helpt dit je om rustiger te worden.

Je krijgt mooiere benen: elke dag een half uurtje de benen strekken, zorgt ervoor dat je dijen en kuitspieren meer vorm krijgen. Ben jij een fanatiekeling? Doe dan ook even wat squats en lunches terwijl je loopt.

Je spijsvertering krijgt een boost: na het eten de neiging om op de bank te ploffen? Geloof ons, dat snappen we. Alleen bevordert dit de spijsvertering niet bepaald. Een wandelingetje maken kan de spijsvertering wél stimuleren. Daarna kun je bovendien schuldvrij voor de tv hangen.

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest

Bron: Margriet | Beeld: Archief