Verslaafd aan drop? Dan hebben we slecht nieuws voor je…

drop
Dat wordt minderen…

Een dropje gaat er bij ons altijd wel in. Of het honingdrop is, muntdrop of dubbelzout; we verorberen het allemaal graag. Helaas lukt het ons vaak niet om het bij slechts één dropje te laten. Voor we het weten is die zak bijna leeg, maar eigenlijk is het heel slecht voor je.

Nee, het ligt niet aan de calorieën.

56 gram
The Food and Drug Administration (FDA) heeft een waarschuwing uitgegeven voor mensen die veertig jaar en ouder zijn. Ze adviseren om minder drop te eten als je meer dan 56 gram van het zwarte snoep per dag eet. Slecht nieuws voor de dropliefhebbers onder ons.

Risico’s
De FDA waarschuwt, omdat drop glycyrrhizinezuur bevat. Die naam vergeten we gelijk weer, maar wat het doet is wel interessant. Door dit stofje te eten wordt het kaliumgehalte in je lijf verlaagt. Dit kan leiden tot hartritmestoornissen, bloeddrukverhoging en hartfalen. Deze risico’s zijn al groter als je de veertig gepasseerd bent, maar door veel drop te eten verhoog je die risico’s nog meer.

Stoppen?
Helemaal stoppen met het consumeren van deze snoepsoort is niet nodig. Een paar dropjes per dag is verder niet schadelijk, zolang je niet boven die 56 gram komt.

Lees ook: dit wil je eigenlijk niet weten, zoveel calorieeën zitten er in chocoladekruidnoten…

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Flair | Beeld: Pixabay