Even voorstellen: dít is de rijkste vrouw van Nederland

Ze staat aan het hoofd van een bierimperium

Het is weer tijd voor het Koningsnummer van de Quote met daarin de Quote 500 rijkste Nederlanders. Ongetwijfeld sieren veel, voor het overgrote deel mannelijke, BN’ers de lijst, maar met stip op één staat een regelrechte powervrouw! 

Het is de erfgename van wijlen Freddy Heineken, oprichter van het Heineken-imperium.

Charlene de Carvalho-Heineken
Charlene de Carvalho-Heineken siert dit jaar de eerste plek op de lijst met miljonairs die Nederland rijk is. Het enige kind van Freddy Heineken staat samen met haar man aan het hoofd van het bierimperium en is goed voor een vermogen van € 12,5 miljard. Dat het vermogen van Charlene zo groot is geworden heeft ze onder andere te danken aan een gigantische uitbreiding van het bierimperium tot over de landsgrenzen en door overname van brouwerijen in Brazilië en pubs in Groot-Brittannië.

Top vijf
Op nummer twee in de lijst van Rijkste Nederlanders staat Frits Goldschmeding met een vermogen van €4,3 miljard. Frits is de oprichter van het uitzendimperium Randstad. Op nummer drie staat Dik Wessels, oprichter van het bouwbedrijf de Koninklijke Volker Wessels Stevin, dat maar net iets kleiner is dan de Koninklijke BAM groep. Dik Wessels is goed voor een vermogen van 4 miljard euro. De vierde plek in de lijst wordt bezet door Ralph Sonnenberg, uitvinder van Luxaflex, met een vermogen van €2,7 miljard. Net in de top vijf staat ook John de Mol met een vermogen van €2,6 miljard euro.

Lees ook: Uit de oude doos: vandaag is het precies 15 jaar geleden dat Jim Bakkum auditie deed voor Idols

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Quote | Beeld: videostill