Het is weekend: tijd voor een guilty pleasure! Zó maak je kaneel-chocoladetoffees

Waarschuwing: je blijft ervan dooreten!

In het weekend mogen we onszelf best trakteren op een lekker maaltje op de bank. Wat dan uitermate geschikt is? Heerlijke kaneel-chocoladetoffee’s. We willen je wel vast waarschuwen: wanneer je ze eenmaal hebt gemaakt, moeten ze ook meteen op. Zo lekker: dit kun je niet laten staan.

Waar wacht je nog op?

Wat heb je nodig? (voor 24 toffee’s)

  • 360 gram poedersuiker
  • 50 gram cacaopoeder
  • 1-2 theelepels kaneel
  • 125 gram boter
  • 4 eetlepels melk
  • 1 theelepel vanille-extract

Wat moet je doen?

  • Bedek een bak- of cakeblik met bakpapier.
  • Smelt de boter en laat het een beetje afkoelen.
  • Roer vervolgens de melk en het vanille-extract erdoor.
  • Zeef de cacaopoeder, poedersuiker en kaneel in een aparte kom.
  • Giet het melkmengsel erbij en roer het met een lepel door elkaar tot het een geheel vormt.
  • Giet het in de vorm en laat het in de koelkast goed afkoelen.
  • Snijd er blokjes van.
  • Bewaar ze in de koelkast.

Lees ook: ‘De FINTORP-stang van IKEA saai? Zeker niet, moet je eens zien wat je er allemaal mee kunt doen!

Dit recept bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron en beeld: Allrecipes