Met deze decoratie tip scoor je punten op Valentijnsdag

Met deze kooktip scoor je punten op Valentijnsdag

Hiermee maak je elk gerecht Valentijn waardig

Ga je je geliefde verrassen met een ontbijtje op bed of zelfgemaakte cake aakomende Valentijnsdag? Met deze decoratie tip zit je gebakken! Natuurlijk kun je ‘m ook op ieder ander gerecht toepassen. Liefde gaat tenslotte door de maag..

Hartvormige aardbeien

Toppings, toppings, toppings. Zo maak je dat ene gerecht écht aantrekkelijk voor het oog. Op Valentijnsdag kies je uiteraard voor aardbeien – want kleur van de liefde – om het geheel wat op te leuken. Om helemaal punten te scoren bij je geliefde, snij je deze in de vorm van een hart. Of je nu van plan bent om pannenkoeken, wafels, een fruitsalade of een cake te maken, hartvormige aardbeien zijn dé manier om in een handomdraai een beetje liefde toe te voegen aan je gerecht!

Zo ga je te werk

Zoek om te beginnen aardbeien die al een hartvorm hebben. Dit kan het gemakkelijker maken om de hartvorm te creëren door de natuurlijk vorm van de aardbei te gebruiken. Was dan je aardbeien grondig. Je wilt – als je tenminste nog een tijdje van hem of haar wilt genieten – ervoor zorgen dat je geen pesticiden of andere substanties op de aardbeien krijgt. Aardbeien staan namelijk op de Dirty Dozen-lijst, wat betekent dat ze vaak het grootste risico lopen op pesticiden. Omdat er bij een aardbei geen huid te verwijderen is, gaan deze direct door naar de vrucht. Verwijder vervolgens de bladeren en halveer ze in de lengte. Leg de aardbei plat neer en snij aan de bovenkant een sierlijk driehoekje eruit, zodat de aardbei een hartvorm krijgt. Whoop! Gegarandeerd succes! Van ons krijg je alvast een tien for the effort.

Ben je enthousiast geworden over dit idee? Denk dan ook eens na over welke ingrediënten je nog meer naar de vorm van een hart zou kunnen omtoveren.

Lees ook: Dit is waarom het hebben van een huisdier goed is voor je gezondheid

Wil je dit artikel bewaren? Pin het op Pinterest!

Bron: Hiloved, Kookfans | Beeld: iStock