4 tips voor een romantische avond met je partner

romantische avond

Onder

Een romantische avond met je partner gaat vaak niet over wat je samen gaat doen, maar vooral over het feit dat je met elkaar samen bent. Je hebt alleen tijd en oog voor elkaar én voor de liefde tussen jullie. Avonden als deze kunnen jou en je partner dichter bij elkaar brengen. Er zijn talloze mogelijkheden hoe je de avond indeelt. Kunnen jullie nog wel wat inspiratie gebruiken? Wij geven vijf tips hoe jullie de avond samen kunnen spenderen. 

1. Binnen of buiten

Een romantische avond kan plaatsvinden op veel verschillende plekken. Van een restaurant tot de spa en van het terras tot lekker thuis op de bank. Op een koude winteravond is niks knusser dan gezellig samen op de bank met een rood wijntje. In de zomer is de tuin ook een ideale plek om je samen romantisch terug te trekken. Creëer een gezellige setting op het terras of onder de overkapping. Maar misschien kan jouw terras weleens opknapbeurt gebruiken en ben je toe aan nieuwe tuinmeubelen. Door dit aan te pakken zal je partner versteld staan. Jij hebt alles uit de kast hebt gehaald om van deze avond een succes te maken.

2. Verwenavond

Een andere goede optie is een verwenavond. En dat betekent voor iedereen iets anders, ga dus na wat dit voor jou en je partner betekent. Sloof je uit in de keuken en kook het favoriete gerecht van je partner bij romantisch kaarslicht. Als je geen sterrenkok bent kun je ook een maaltijd en een fles wijn bestellen. Na het eten is het tijd om de badkamer om te toveren tot een thuisspa. Een lekkere geurkaars doet de sfeer goed. Laat het bad vollopen, gooi er een bruisbal in of badolie die lekker ruikt. Mocht je geen bad in huis hebben, stap dan lekker samen in de douche met een relaxed muziekje op de achtergrond. Als kers op de taart is een massage ontzettend ontspannend. Pak die olie, geniet en laat alle stress van je afglijden.

3. Onderneem iets

Vinden jullie het leuk om creatief te zijn? Wakker je creatieve kant aan en ga dan samen schilderen. Een spelletje spelen samen kan ook relaxed werken, je kan tijdens het spelen namelijk lekker kletsen, wat drinken en met een borrelplank erbij is dit de ideale avond om samen te ontspannen. Leg je liever een puzzel samen? Er zijn talloze dingen die jij samen met je partner kan ondernemen. Leg tijdens deze avond je telefoon aan de kant zodat je niet wordt gestoord en fulltime samen kan genieten.

4. Terrasweer

De zon heeft een positieve werking op de gemoedstoestand en wordt ook beschreven als het natuurlijke gelukshormoon. Zonlicht wordt namelijk geassocieerd met een positieve stemming. In de zomer zijn de avonduren nog lekker aangenaam en kun je samen nog lekker in de tuin zitten voordat de zon ondergaat. Zet een lekkere loungeset voor in de tuin neer met mooie bijpassende kussens en een lekker drankje.

Quality time met je partner is ontzettend belangrijk. Telefoon weg, kaarsen aan, lekker eten en samen genieten met elkaar. Wij wensen jullie alvast een hele fijne en romantische avond!

Lees ook: Lastig dilemma: zijn dit broers of zussen of hebben ze een relatie?

Bron: Vida XL | Beeld: Pexels