‘Mijn bevalling was 7 weken geleden en mijn man wil alweer intiem zijn’

Susan is er nog lang niet aan toe en vraagt om advies

Na een bevalling wordt geadviseerd om minimaal zes weken geen seks te hebben. Logisch, je lichaam heeft heel wat te verduren gekregen en moet herstellen. Sommige stellen hebben zelfs pas na een jaar weer seks. De man van Susan vindt echter dat het zeven weken na de bevalling van zijn vrouw wel weer tijd is om in de kroonluchters te hangen. Iets waar Susan nog helemaal niet klaar voor is. 

Veel aan haar hoofd

Susan heeft de afgelopen tijd veel te verduren gekregen. Niet alleen werd ze voor het eerst moeder, maar vlak voor de bevalling kwam haar vader te overlijden. “Ik woon in Amerika en mijn dokter gaf me geen groen licht om duizenden kilometers naar de begrafenis af te reizen”, vertelt Susan op Reddit. Susan vond het heel erg dat ze niet bij de uitvaart kon zijn.

Weer intiem zijn

Een dag na de uitvaart, beviel Susan van een dochtertje. Momenteel heeft Susan daardoor veel aan haar hoofd. Ze moet herstellen van haar bevalling, zorgen voor haar kindje en ze kampt met veel verdriet om haar vaders overlijden. Ze had verwacht dat haar man haar steun en toeverlaat zou zijn, maar dat valt haar op het moment een beetje tegen. Hij hoopt namelijk dat ze weer intiem kunnen zijn. “Sinds een week zet hij me onder druk om weer intiem te zijn”, doet Susan uit de doeken. “Met de zorg voor ons pasgeboren kind en het verdriet om mijn vaders overlijden, ben ik totaal niet in in de mood.”

Geen zin

Susan vervolgt dat ze één keer heeft geprobeerd om op haar mans wens in te gaan. “We hebben nu een keer seks gehad en dat was erg pijnlijk. Van het moment dat we wakker worden tot we gaan slapen, heb ik het idee dat hij er de hele tijd op hoopt. Maar ik ben niet in de stemming en ik vind ook niet dat het van me verwacht kan worden.”

Doordat Susans man zo aandringt op seks, begint Susan wat aan zichzelf te twijfelen. Op het forum Reddit vraagt ze daarom om advies. “Hoe lang is het redelijk om van je partner te verwachten dat hij geen seks heeft? Ik vind het zelf heel normaal dat ik geen zin heb tijdens deze heftige periode, maar ik voel me er wel slecht over dat ik hem steeds afwijs.”

Lees ook: ‘Mijn schoonmoeder is boos omdat ze niet betrokken is bij de bevalling’

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Reddit | Beeld: Alex Green (Pexels)