‘Mijn schoonmoeder is boos omdat ze niet betrokken is bij de bevalling’

zwanger

‘Ik ben van mening dat dat volledig haar eigen schuld is’

Olivia* en haar man Gideon waren altijd van plan om het bij twee kinderen te houden, maar afgelopen zomer veranderden ze toch van gedachten. Binnen no-time was Olivia zwanger en heel binnenkort zal ze gaan bevallen. Ze heeft alleen haar eigen moeder gevraagd om aanwezig te zijn bij de bevalling, tot grote ergernis van haar schoonmoeder. 

Slecht idee

“Mijn schoonmoeder heeft altijd gezegd dat het krijgen van een derde kindje een slecht idee was”, begint Olivia haar verhaal. De ouders van Olivia en Gideon wonen beide in het buitenland, waardoor zij hun kleinkinderen niet vaak zien. “Ze denkt dat we het niet redden met drie kids, omdat we geen familie in de buurt hebben wonen.” Olivia en haar man hebben echter allebei een goede baan en samen hebben ze een koophuis. “We voeden onze kinderen op zonder steun van familie, en dat gaat helemaal prima”, aldus Olivia.

Snel zwanger

Binnen de kortste keren was het raak. “Ik raakte snel zwanger en we zijn nu nog maar een paar weken verwijderd van de geboorte van ons derde kind”, vervolgt Olivia haar verhaal. Toen het stel aan Gideon’s moeder vertelde in verwachting te zijn, reageerde zij niet bepaald enthousiast. “Ze zei dat ze niet blij kon zijn vanwege haar zorgen over of we het wel zouden redden met z’n vijven. Gedurende de zwangerschap heeft ze niet één keer gebeld om te vragen hoe het met me ging en als Gideon haar vertelde over de echo’s, veranderde ze snel het gespreksonderwerp”, vertelt Olivia.

Bevalling

Olivia’s moeder, die zich enorm verheugt op de komst van haar derde kleinkind, heeft een tijd geleden aangeboden om twee weken langs te komen op de kinderen te passen en te helpen in het huishouden. “In die periode krijg ik ook mijn keizersnede, dus haar hulp kunnen we heel goed gebruiken”, aldus Olivia. Nadat het stel aan Olivia’s moeder had laten weten graag in te gaan op haar aanbod, belde Gideon zíjn moeder op. “Hij noemde de datum van mijn keizersnede en vertelde haar dat mijn moeder zou langskomen om te helpen.” Olivia’s schoonmoeder reageerde kil en verbrak kort daarna de verbinding.

Boos

Een dag later kreeg Gideon een telefoontje van zijn zus. “Ze liet weten dat hun moeder boos was dat zij niet was uitgenodigd voor de bevalling”, vervolgt Olivia. Haar schoonmoeder had de eerste willen zijn die de baby vasthield en vertelde dat zij ook van plan was om vier dagen op bezoek te komen rond de datum van de keizersnede. “Ik heb daar eerlijk gezegd helemaal geen zin in, door hoe ze zich heeft gedragen tegenover mij gedurende de zwangerschap. En bij mijn bevalling hoef ik haar al helemaal niet te hebben”, zegt Olivia. “Maar tegelijkertijd wil ik ook niet egoïstisch overkomen. Hoe zouden jullie deze situatie aanvliegen?”, beëindigt ze haar verhaal.

*De namen in dit artikel zijn gefingeerd. Op Reddit doet de vrouw haar verhaal onder de naam Tiredmamarb. 

Lees ook: Te leuk! Je kunt je nu opgeven als figurant voor Gooische Vrouwen

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Reddit | Beeld: Pexels