Bo vertelt: ‘Ik wil dat mijn vriendin afstand houdt van haar mannelijke collega’

jaloezie mannelijke collega

Hij heeft het gevoel dat de man achter zijn vriendin aan zit

De vriendin van Bo* heeft een tijdje geleden promotie gekregen op haar werk. En bij een promotie horen natuurlijk ook nieuwe collega’s. Met één van haar nieuwe, mannelijke collega’s heeft ze ook buiten werk veel contact, iets té veel als je het Bo vraagt…

Promotie

“Mijn vriendin werkt in een vrij klein team van ongeveer tien mensen”, begint Bo zijn verhaal. “Het team is verdeeld in zeven vrouwen en drie mannen. Ze is met hen allemaal goed bevriend en ook volgen ze elkaar op social media.” Onlangs kreeg zijn vriendin promotie en om haar op weg te helpen kreeg ze een buddy toegewezen waarbij ze terecht kon met vragen. “Ze zei dat ze het heel goed met elkaar kunnen vinden en daar ben ik blij om. Maar laatst begon ze erover dat mensen op het werk opmerkingen maakten over dat ze op een stel zouden lijken…”, gaat Bo verder.

Avondje uit

Zijn vriendin vertelde hem dat haar collega veel klaagt over zijn partner en dat hij haar regelmatig berichten stuurt die niks met werk te maken hebben. “Vorige week gingen ze een avondje uit met hun afdeling en de aanhang was ook uitgenodigd. Mijn vriendin had me gevraagd om te komen, maar ik kon er helaas niet bij zijn. Haar mannelijke collega zei dat hij zijn vriendin niet eens had gevraagd, omdat ze toch geen ja zou hebben gezegd”, vertelt Bo.

Interesse

Bo besluit in gesprek te gaan met zijn vriendin en vertelt haar dat hij het erg raar vindt hoe dichtbij hij bij haar komt. “Ik zei ook dat ik me verbaas over het feit dat hij zijn eigen vriendin opzettelijk uitsluit van sociale evenementen.” Daarnaast laat Bo zijn vriendin weten dat hij het gevoel heeft dat haar collega oprecht geïnteresseerd is in haar. “Daarover voel ik me totaal niet op mijn gemak”, stelt hij.

Afstand nemen

“Ik vroeg haar of ze een beetje afstand van hem wilde nemen. Dan bedoel ik niet volledig het contact verbreken, maar gewoon minder praten buiten het werk en de zaken professioneel houden”, vertelt Bo. Hierop reageert zijn vriendin geïrriteerd. “Ze zei dat ik jaloers en onredelijk was, omdat zij niets verkeerds heeft gedaan. Ik vertelde haar dat ik dat weet, maar het lijkt erop dat de beste man meer wil dan vriendschap”, zegt hij. Bo’s vriendin wil niet naar hem luisteren en vindt dat hij ongelijk heeft. Wie heeft er volgens jullie gelijk in deze situatie?

De naam Bo is gefingeerd. Op Reddit doet de vrouw haar verhaal onder de naam throwra__990.

Artikel bewaren? Pin hem op Pinterest!
Bron: Reddit | Beeld: Adobe Stock