Man biecht op: ‘Mijn verloofde kon mijn grootste angst niet waarderen’

verloofde grootste angst

‘Ze vertelde me dat zij het belangrijkste deel uit mijn leven moest zijn’

Julian* is kortgeleden samen met zijn verloofde Mindy aan de slag gegaan met trouwplannen. De twee hopen namelijk volgend jaar in het huwelijksbootje te stappen. Echter, toen de twee elkaar vroegen wat hun grootste angst was, had Mindy een heel ander antwoord van Julian verwacht. Gaat dit nog goed komen of loopt hun toekomstige huwelijk in de soep? Op Reddit vraagt Julian om advies. 

Vragen

“Recent ben ik samen met mijn verloofde Mindy bezig geweest met een aantal voorbereidingen voor ons huwelijk volgend jaar”, begint Julian zijn verhaal. “We probeerden elkaar nog beter te leren kennen en hadden daar een speciaal boek voor gekocht met diepgaande vragen erin. Een van die vragen in het boek was: ‘Wat is je grootste angst?’, waarop Mindy moest raden wat mijn grootste angst was.”

Grootste angst

Dit verliep volgens Julian echter niet volgens plan. “Ze raadde het met: ‘Mij verliezen’. Ik moest hier in eerste instantie om lachen, waardoor ze aan mij vroeg wat mijn grootste angst dan wel was. Ik antwoordde met: ‘Ik denk dat mijn grootste angst is om een slechte man voor je te zijn’. Later zei ik haar dat ik gewoon graag een ‘goede man voor haar wilde zijn’.”

Ruzie

En hoewel Julian het probleem er niet van in zag, kon Mindy dit niet waarderen. “Ze vertelde me dat zij het belangrijkste deel uit mijn leven moest zijn en dat haar veiligheid mijn grootste angst zou moeten zijn. Begrijp me niet verkeerd, ik ben ook bang om haar kwijt te raken. Zo heb ik bijvoorbeeld pepperspray voor haar gekocht en hebben we gekeken of ze zelfverdedigingslessen kon krijgen voor het geval dat. En ik vraag haar ook altijd waar ze naartoe gaat als ze plannen heeft.”

Toch kon ze het niet waarderen en zei Julian dat hij egoïstisch was. “Toen ik haar uitlegde dat mijn angst niet komt door egoïsme, maar eerder uit mijn karakter trok ze zich daar niets van aan. Ze zei: ‘Waarom zou ik met een man willen zijn wiens grootste angst niet de veiligheid van zijn familie is.'”

“Uiteindelijk hebben we hele erge ruzie gehad en dreigt ze om bij me weg te gaan als ik mijn woorden niet terugneem. Wat moet ik doen?” Wat adviseer jij Julian?

*Julian is niet de echte naam van de man. Op het forum doet ze haar verhaal onder de naam ThrowRA_Dry_Iron7989. 

Artikel bewaren? Pin hem op Pinterest!
Bron: Reddit | Beeld: Pexels