Man vertelt: ‘Mijn ex-vrouw vroeg me om voor haar plastische chirurgie te betalen’

plastische chirurgie

Dat haar lichaam flink is veranderd door zwangerschappen vindt de vrouw mede de schuld van haar ex-man

Een zwangerschap kan je lichaam ingrijpend veranderen en daar is niks mis mee. Toch zit het de ex-vrouw van Felix* behoorlijk dwars. Zij vraagt haar ex mee te betalen aan een plastische ingreep om weer ‘de oude’ te worden. Felix weet niet wat hem te doen staat.

Drie zwangerschappen

“Mijn vrouw en ik waren zes jaar getrouwd en hebben samen drie kinderen”, vertelt Felix op het forum Reddit. “Mijn ex had een mooi lichaam en na de eerste twee zwangerschappen was ze weer snel in vorm. Mensen geloofden nooit dat ze moeder van twee kinderen was. Deels lag dat aan haar genen, maar ook aan haar dieet en gewoonte om veel te sporten.” Na de derde zwangerschap gaat het echter niet meer zo makkelijk. “Mijn ex-vrouw kwam onder andere 15 kilo aan en haar lichaam veranderde behoorlijk. Inmiddels is ze 39 jaar en lukt het haar niet om haar vorm van tien jaar geleden terug te krijgen.”

Plastische chirurgie

Het zit de ex van Felix erg dwars dat ze er nu anders uitziet, zo weet ook haar ex-man. “Ze bezocht een plastisch chirurg om te praten over een liposuctie en het weghalen van overtollige huid. Mijn ex-vrouw heeft besloten dat ze dit wil doen, maar ze kan het niet uit eigen zak betalen. Daarom heeft ze me gevraagd om de helft van het bedrag – zo’n 6000 euro – over te maken. Dit omdat het ‘voor de helft’ ook mijn schuld is dat onze kinderen haar lichaam ‘geruïneerd’ hebben. Ook begint ze nu al over gezichtsbehandelingen voor een gladdere huid, omdat haar huid aangetast zou zijn door de zwangerschapshormonen.”

Advies gevraagd

Felix weet niet goed wat hij aan moet met het bizarre voorstel van zijn ex. Op het forum klinkt luidt een duidelijk dat hij niet op het verzoek in moet gaan. “Het is niet jouw verantwoordelijkheid dat je ex een jaartje ouder wordt”, schrijft een adviesgever. “Misschien kun je haar beter geld geven om therapie te kunnen betalen”, vindt een andere lezer. Wat vind jij van het verzoek van Felix’ ex-vrouw?

*Felix is niet de echte naam van deze man. Op het forum deelt hij zijn verhaal onder de naam Mean-Froyo730.

Lees ook: Man: ‘Mijn vrouw is boos op mij nadat ik zei dat ze een borstvergroting had moeten nemen

Bron: Reddit | Beeld: Unsplash