‘Ik heb het gevoel dat mijn verloofde zich schaamt voor mijn uiterlijk’

‘Ik ben constant bang dat hij ooit vreemd zal gaan’

Dionne* (28) is 4 jaar samen met haar verloofde Laurens (41), en in die tijd is Dionne behoorlijk wat kilo’s aangekomen door een ziekte. Door verschillende opmerkingen van haar verloofde krijgt ze nu steeds vaker het idee dat hij zich schaamt voor haar uiterlijk. Op Reddit doet zij haar verhaal.

Ex-vrouw

“Mijn verloofde is eerder getrouwd geweest,” begint Dionne. “In het begin van onze relatie had hij het vaak over zijn ex-vrouw. Hij noemde haar een perfect blondje, een trophy wife, en vertelde over hoe hij haar altijd enorm verwende. Zij is ouder dan ik, maar ze had alles voor elkaar, inclusief het perfecte lichaam.”

Volgens Dionne hield Laurens er uiteindelijk wel mee op om zo veel over zijn ex te praten. Toch liet het haar niet los. Zeker niet nadat hij een hele nare opmerking maakte toen hij in een dronken bui was: “Hij zei dat hij absoluut nóóit met een ‘dikke’ vrouw zou willen zijn”, vertelt ze. Niet echt een fraaie opmerking…

PCOS

“Sinds een jaar worstel ik met de symptomen van PCOS,” gaat Dionne verder. “Ik ben 10 kilo aangekomen, heb last van acne en haaruitval, en ga zo maar door. Dit heeft veel invloed op mijn mentale gezondheid.”

Door alle opmerkingen van Laurens, voelt Dionne zich nu extreem onzeker over haar uiterlijk. “Het is zo frustrerend omdat hij altijd praatte over zijn ‘perfecte’ ex-vrouw, en dan heb je mij… Het compleet tegenovergestelde van een trophy wife. Ik ben constant bang dat hij ooit vreemd zal gaan, omdat mijn uiterlijk stukje bij beetje uit elkaar valt.”

Geen complimentjes

Laurens heeft nooit direct iets gezegd over het uiterlijk van Dionne, maar toch heeft ze het gevoel dat hij zich anders gedraagt: “Hij geeft me nog nauwelijks complimentjes. Vroeger noemde hij me altijd mooi, sexy en knap, maar dat hoor ik nu niet vaak meer. Ik voel me er zo naar bij. Maar iedere keer als ik er tegen hem over begin, zegt hij dat ik me dit gewoon inbeeld,” vertelt Dionne wanhopig. Wat zou jij haar adviseren?

*De namen in dit artikel zijn gefingeerd. Op Reddit deelt de vrouw haar verhaal onder de naam Alert-Shame-7280.

Lees ook: Louise vertelt: ‘Mijn man knoeit met mijn anticonceptie’

Artikel bewaren? Pin hem op Pinterest!

Bron: Reddit | Beeld: Pexels