‘Ik betrapte mijn vrouw op het appen van haar ex-vriend’

ex

‘Het erge is nog, hij is ook getrouwd. Hij heeft dus niet alleen geen respect voor mijn huwelijk, maar ook niet voor zijn eigen huwelijk!’

Marvin* is al zeven jaar getrouwd met zijn vrouw Amanda. Een paar dagen geleden liet Amanda een app gesprek lezen tussen haar en wat werkvrienden. Toen ze weg klikte zag Marvin tot zijn verbazing een gesprek staan met allemaal ondeugende emoji’s naar een nummer dat niet was opgeslagen. Hij kon dit maar niet uit zijn hoofd krijgen en is een paar dagen later stiekem in haar telefoon gaan kijken. Op Reddit doet hij zijn verhaal.

Appjes

“Toen ik in Amanda haar telefoon aan het kijken was, zag ik app gesprekken voorbij komen met haar ex van zeven jaar geleden die teruggingen van februari tot vorige week”, begint Marvin. “De meeste appjes waren onschuldig, maar haar ex-vriend maakte herhaaldelijk opmerkingen over hun seksuele verleden. Er stonden dingen in als: ‘weet je nog dat je zo hard schreeuwde dat de politie werd gebeld omdat de buren dachten dat er iemand vermoord werd?’ Gelukkig leidde Amanda het gesprek steeds in een andere richting als hij haar probeerde te versieren.”

Contact

Marvin schrijft dat Amandas ex-vriend altijd degene was die het eerste contact maakte en dat zij er niet echt op in ging. “Op een gegeven moment stelde hij voor om een keertje af te spreken, waarop Amanda zei dat ze daar wel voor in was. Gelukkig heeft dit nooit plaatsgevonden”, laat Marvin weten. “Het erge is nog, hij is ook getrouwd. Hij heeft dus niet alleen geen respect voor mijn huwelijk, maar ook niet voor zijn eigen huwelijk!”

Confrontatie

“Ik heb Amanda hiermee geconfronteerd”, vervolgt Marvin. “Ze zei me dat het zo lang geleden was dat ze met elkaar omgingen en dat ze al zo lang vrienden zijn, dat ze hem niet eens meer als haar ex zag. Ik zei haar dat hij dat blijkbaar wel doet, aangezien hij telkens contact zoekt en rare opmerkingen maakt over hun verleden.” Amanda vertelde Marvin dat hun band altijd al zo is geweest en dat ze het op dat moment niet als een probleem zag. “Ik liet haar weten dat ze mijn vertrouwen heeft geschonden waarop zij zei dat ik de hare had geschonden omdat ik in haar telefoon had gesnuffeld.”

Marvin weet niet meer hoe hij verder moet. Hij voelt zich niet de slechterik in deze situatie, maar twijfelt wel aan de oprechtheid van zijn vrouw. Hij houdt van haar en hij is nog zeker niet klaar om haar op te geven. “Ik heb het gevoel dat het vanaf hier alleen maar bergafwaarts gaat, wat moet ik doen?” Wat zou jij Marvin adviseren?

*De namen in dit artikel zijn gefingeerd. Op het forum doet de man zijn verhaal onder de naam mimocid.

Lees ook: ‘Ik vertelde mijn vrouw dat onze dochter belangrijker is dan dat zij is’

Artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Reddit | Beeld: Pexels