Man vertelt: ‘Ik krijg weer gevoelens voor de moeder van mijn kind’

gevoelens

Vanwege zijn eigen jeugd weet de man niet of hij iets met deze gevoelens moet doen

Door de scheiding van zijn ouders vindt Alexander* het ook moeilijk om in zijn eigen relaties de juiste beslissingen te maken. Nu hij gevoelens krijgt voor de moeder van zijn kind, weet hij niet of hij hier wel op in moet gaan. 

Korte scharrel

“Ik ontmoette Jenna, de moeder van mijn kind, vorig jaar op een nieuwjaarsfeestje”, zo vertelt Alexander op het forum Reddit. “Daarna zagen we elkaar regelmatig. Het was niets serieus, we waren gewoon vrienden – hoewel ik op dat moment met niemand anders naar bed ging en Jenna volgens mij ook niet.” Hoewel er uit de korte scharrel geen relatie voortvloeit, blijven Alexander en Jenna wel aan elkaar verbonden: “In juni stuurde Jenna me een berichtje. Na een bezoek aan de huisarts kwam ze erachter dat ze al vijf maanden zwanger was. Ze vroeg of ik wilde helpen met het opvoeden van het kind.”

Prachtige baby

Alexander wil als vader ook betrokken zijn in het leven van de baby en kiest voor co-ouderschap met Jenna. “In oktober werd de baby geboren. Ik hou meer van ons dochtertje dan van wie dan ook. Ze is zo’n prachtige, vrolijke baby en haar moeder doet het geweldig. Ze is eigenlijk de beste moeder die ik ooit heb ontmoet.”

Nieuwe gevoelens

In december wordt een vermoeden van Alexander bevestigd: “Jenna vertelde me dat ze gevoelens voor me had. Dat had ik ook al een beetje door. Het moeilijke is dat ik óók gevoelens voor haar heb, maar ik weet niet of het echte liefde is. Ik geef heel veel om Jenna, maar niet per se op een romantische manier. Ook al breng ik graag tijd met haar door en ze is een fantastische vrouw.” Alexander wil liever eerst uitzoeken wat zijn gevoelens voor hem betekenen. “De scheiding van mijn ouders en de mislukte relaties die ze daarna hadden, hebben een heel grote invloed gehad op mijn jeugd. Dat wil ik niet voor mijn kind. Ik ben bang om iets met deze prille gevoelens te doen, want als mijn relatie met Jenna stuk zou lopen, zou ik onze dochter in dezelfde ongemakkelijke positie achterlaten. Dat ze altijd zou hopen dat het weer goed komt tussen haar ouders, terwijl dat niet gaat gebeuren.”

Goede vrienden

“Jenna en ik zijn nu nog steeds gewoon ‘goede vrienden’, maar de gevoelens van beide kanten beginnen de situatie wel moeilijk te maken. Het doet me pijn om haar verdrietig te zien. Ik weet niet wat ik moet doen. Ik denk dat we een leuk stel zouden zijn, maar ik ben ook bang dat het niet werkt en dat de relatie stukloopt. Het voelt alsof ik daarmee de jeugd van onze dochter op het spel zet. Moet ik het nu weer met Jenna proberen of eerst wachten of de gevoelens blijvend zijn? Ik wil deze kans op liefde niet aan me voorbij laten gaan, maar tegelijkertijd ben ik heel erg bang.” Wat zou jij Alexander aanraden?

*Alexander en Jenna zijn niet de echte namen van deze personen. Op het forum deelt de man zijn verhaal onder de naam LexiconLearner.

Lees ook: ‘Ik wil de kleertjes van mijn doodgeboren kindje niet weggeven aan mijn schoonzus’

Bron: Reddit | Beeld: Pexels, Katie E