Deze gewoonte tijdens het televisiekijken kan je relatie verpesten

relatie verpesten
Dit kleine dingetje kan je relatie verpesten

Het is voor veel koppels een fijn moment: lekker thuis op de bank ploffen en samen een film of serie kijken. Misschien kijken jullie wel samen alle afleveringen van Orange Is the New Black of Peaky Blinders of kiezen jullie regelmatig een leuke film uit op Netflix of Videoland. Je pakt wat te drinken en iets te knabbelen en kruipt lekker tegen elkaar aan. Gezellig, toch? Ja, maar er is één dingetje dat je relatie kan verpesten.

Het lijkt onbenullig, maar het kan tot grote ergernis leiden.

‘Screen dipping’

Het fenomeen waar we je voor waarschuwen is het zogenaamde ‘screen dipping’. Um, wat? Screen dipping is een naam die bedacht is bij een bepaalde irritante handeling tijdens het televisiekijken, namelijk tijdens een serie of film steeds op je telefoon kijken. Je wisselt dus steeds van scherm en concentreert je niet meer op de televisie. Veel mensen geven aan dat ze zich hieraan ergeren bij hun partner.

Negeren

Waarom vinden we dit zo irritant? Voor veel mensen voelt het alsof hun partner hen negeert. Het voelt hetzelfde als wanneer iemand tijdens een gesprek steeds op zijn telefoon kijkt. Je hebt geen gesprek tijdens het televisiekijken, maar het voelt wel als een gezamenlijke activiteit. Als jij de hele tijd op je telefoon zit te kijken, geef je je partner het gevoel dat je er niet echt wilt zijn.

Onbewust

Veel mensen hebben zelf niet eens door hoe vaak ze op hun telefoon kijken, want het is inmiddels een onbewuste handeling geworden. Probeer er voortaan eens op te letten en leg je telefoon tijdens een serie of film aan de kant. De appjes kunnen wel even wachten! Het lijkt misschien een klein dingetje, maar als je partner zich constant ergert aan dit gedrag van jou stapelt het zich op en kan het je relatie verpesten. Niet meer doen dus!

Lees ook: Dit doet een knipperlichtrelatie met je algehele gezondheid

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: HLN | Beeld: Pexels