Dít is de reden dat je iedere dag minstens 6 seconden zou moeten zoenen

zoenen

Want een goede zoen kan wonderen doen!

Ken je elkaar net of heb je net een relatie dan is zoenen de orde van de dag. Jullie vinden het allebei de beste uitvinding ooit en doen dan ook niet anders. Toch verandert er iets in de loop der jaren en merk je op een dag dat jij en je partner eigenlijk helemaal niet vaak meer met elkaar zoenen. 

Iedere dag minstens zes seconden zoenen is heel goed voor je relatie!

Relatieboost
Een goede zoen, wat doet dat eigenlijk voor goeds met je? Volgens Paulien Timmer, schrijfster van het boek 50 relatieboosters: een happy relatie in minder dan vijf minuten per dag, kan onder andere zoenen ervoor zorgen dat het vuurtje binnen je relatie weer oplaait en dat de dagelijkse sleur doorbroken wordt. Zoenen zorgt namelijk voor hernieuwde intimiteit binnen je relatie en zorgt ervoor dat je weer een stuk warmere gevoelens voor je partner krijgt.

Zes seconden zoenen
Om de positieve gevolgen van een zoen te kunnen ervaren, is het wel noodzakelijk dat je deze zoen langer dan zes seconden volhoudt. Een kortere zoen is namelijk al voorbij voordat je hersenen überhaupt de kans hebben gekregen om hem te registeren. Ook heeft je lichaam bij een zoen van minder dan zes seconden lang niet de tijd om de hormonen los te laten die je zo’n gelukkig gevoel geven. Dat de schrijfster van het boek niet helemaal onzin praat, blijkt wel uit een onderzoek dat werd uitgevoerd door de Amerikaanse Arizona State University. Hieruit bleek dat getrouwde stellen, die geïnstrueerd werden elkaar twee keer per dag langer dan zes seconden te zoenen, na een tijdje minder stress voelden en tevredener waren over hun relatie.

Lees ook: dit is de populairste trouwjurk ter wereld

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Margriet | Beeld: archief