‘Ik heb wat aan mezelf laten doen omdat mijn verloofde dat wilde’

verloofde iets laten doen

‘Hij vertelde me dat ik dat moest doen, omdat hij anders niet op één knie zou gaan voor me’

Brenda* en Tim waren een lange tijd samen voordat hij op één knie ging. Nu, een aantal maanden na de verloving, heeft Brenda er toch een punt achter gezet. Ze voelt zich niet gewaardeerd genoeg en biecht zelfs op dat ze iets aan zichzelf heeft laten doen, zodat Tim haar ten huwelijk vroeg. Op het platform Reddit doet ze haar verhaal en vraag ze om advies.

Depressief

“Tim haalde me vorige week op omdat ze hun verlovingsfotohoot hadden”, begint Brenda. “Maar ik voelde al aan alles dat hij er geen zin in had.” Brenda legt uit dat Tim al ongeveer een half jaar depressief is vanwege een rechtszaak over onroerend goed die hij heeft aangespannen. “Hij heeft onze relatie ook al op een lager pitje gezet daardoor. Hij heeft me letterlijk nul aandacht! Hij doet nu alsof ik een extra stressfactor ben in zijn leven, en dat was ik écht zat.”

Uitbarsting

Toch wil Brenda het nog eventjes hebben over de fotoshoot: “Hij begon me op de plaats van bestemming meteen te vertellen dat hij niet in de mood was om foto’s te maken en dat hij het moeilijk vond om te lachen. Hij vertelde me – waar de fotograaf bij stond – hoe uitgeput en ongelukkig hij zich voelde. Ik kon het niet meer aan en ontplofte. Het werd me gewoon allemaal te veel en vertelde hem dat ik nog nooit zo’n klein kind heb meegemaakt in mijn leven. Ik vertelde hem dat hij zich moest vermannen, omdat de rechtszaak nog niet eens was geweest en hij nu al helemaal instort. Ik zei hem dat hij niet de enige kostwinner is – zo doet hij namelijk wel – en dat hij al problemen maakt voordat ze er überhaupt zijn.” Brenda legt dan uit dat hij in zijn leven nooit échte problemen heeft gehad en dat zijn ouders vroeger alles voor hem hebben gedaan.

Cosmetische ingreep

“Ik was er zó klaar mee”, gaat Brenda verder. “Ik heb hem verteld dat hij nooit heeft erkend dat het eigenlijk te krankzinnig voor woorden is dat ik iets aan me heb laten doen, zodat hij mij aantrekkelijker zou gaan vinden. Hij vertelde me dat ik dat moest doen, omdat hij anders niet op één knie zou gaan voor me. Hij heeft me keer op keer laten zien dat hij geen geschikte partner voor me is, maar ik trapte er elke keer weer in. Tot nu.”

Ring ingeleverd

Brenda vertelt dat ze altijd zocht naar oplossingen om Tim tevreden te houden. “Misschien zou hij me meer gaan waarderen als ik hem een kind zou geven. Misschien zou hij meer van me gaan houden als hij mij als een moeder zou zien. Ik ben zó blij dat dat uiteindelijk allemaal niet is gebeurd en dat ik er op tijd achter ben gekomen dat ik een keer aan mezelf moest gaan denken.”

Brenda gaat verder met dat ze de shoot hadden afgelast. “We reden daarna samen weer naar huis. Maar wat ik bizar vond was dat zijn reactie op mijn uitbarsting hem niks leek te doen. Zo koud, hij keek naar beneden en erg verdrietig, maar het leek alsof hij dit deed zodat hij medelijden kon krijgen. Hij zei dat het hem speet en dat hij vond dat ik beter verdiende. Hij vertelde dat zijn emotionele batterij leeg was. Dit was echter voor mij de druppel. Ik gaf hem mijn verlovingsring en zei dat we elkaar nooit meer zouden spreken. Toch denk ik dat ik misschien een beetje te hard voor hem ben geweest… Kunnen jullie mij helpen?” Wat vind jij?

*Brenda is niet de echte naam van de vrouw. Op het forum doet ze haar verhaal onder de naam CartographerFun1535. 

Lees ook: ‘Ik ben pas moeder geworden en nu zoeken mijn ouders weer contact’

Artikel bewaren? Pin hem op Pinterest!

Bron: Reddit | Beeld: Pexels