‘Ik weiger in hetzelfde bed te slapen als mijn man”

snurken

‘Hij snurkt zo erg dat ik er niet meer tegen kan’

Bente* en haar man Simon zijn al een vijftien jaar gelukkig getrouwd. Het enige wat Bente vervelend vindt aan haar man, is het feit dat hij zo onrustig slaapt en heel erg snurkt. Zelfs zo erg dat Bente weigert om nog in hetzelfde bed te slapen als haar man. Dit maakt Simon erg verdrietig en daarom vraagt Bente lezers van Reddit om advies.

Snurken

De afgelopen paar jaren is het snurken erger geworden. Zelfs zo erg dat het voor mij ondragelijk is geworden”, begint Bente haar verhaal. “Ik heb hem gevraagd om te overwegen om naar zijn dokter te gaan om slaapapneu uit te sluiten. Hoewel Simon het er zelf ook mee eens is dat het slaapapneu kan zijn, gaat hij maar niet naar de dokter. Hij belooft de hele tijd dat hij echt naar de dokter zal gaan, maar vervolgens maakt hij geen afspraak. Ik heb zelfs voorgesteld om de dokter voor hem te bellen, maar ook dit wil hij niet. Ik maak me zorgen om zijn gezondheid, maar weet niet zo goed wat ik verder nog kan doen.”

Eigen gezondheid

Bente is ten einde raad. Het gesnurk van haar man heeft namelijk ook invloed op haar eigen gezondheid. “Ik heb wat gezondheidsproblemen waardoor slaap voor mij erg belangrijk is. Ik ben van nature een lichte slaper en door het gesnurk word ik om de paar minuten weer wakker. Simon en ik hebben twee kinderen samen en ik wil een goede moeder kunnen zijn, maar ik voel me gewoon uitgeput. Het snurken beïnvloed echt mijn dag.”

Samen slapen

“Daarom vertelde ik Simon dat ik niet langer samen in hetzelfde bed wil slapen. Mijn man is zelf wel een diepe slaper, dus ik denk dat hij niet begrijpt hoe vervelend het is om constant wakker te worden. Simon was nogal van slag toen ik zei dat ik voortaan in de logeerkamer ga slapen, hij is het er absoluut niet mee eens. Het heeft hem gekwetst en hij denkt dat het slecht is voor ons huwelijk als ik niet meer naast hem slaap. We zijn vijftien jaar getrouwd en dit is eigenlijk de eerste keer dat we echt tegen iets aanlopen waar we niet uitkomen.” Wat vind jij van de beslissing van Bente?

*De namen in dit artikel zijn gefingeerd. Op het forum doet de man zijn verhaal onder de naam povao.

Lees ook: ‘Mijn neef heeft een relatie met een vrouw die mij vroeger pestte’

Artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Reddit | Beeld: Pexels