‘Ik wil de kinderen van mijn partner geen cadeaus meer geven’

cadeaus

‘Ik heb nog nooit een bedankje gehoord’

Jolanda* is al een poosje samen met Marcel. Uit een vorige relatie heeft Marcel twee kinderen, allebei in de twintig. Jolanda doet erg haar best om bij verjaardagen en speciale gebeurtenissen een attent cadeau te bedenken voor Marcels kinderen. Hij is daar zelf namelijk niet zo goed in. Het probleem is alleen dat Jolanda nooit een bedankje krijgt en dat de kinderen haar niet eens aankijken. Daarom heeft ze besloten dat ze geen cadeaus meer wil geven. Op Reddit doet ze haar verhaal.

Cadeaus

“Ik ben een echte regeltante en ik vind het heerlijk om cadeautjes uit te zoeken en te geven. Toen ik een relatie met Marcel kreeg, deed ik daarom ook erg mijn best om leuke cadeaus te vinden voor zijn kinderen”, begint Jolanda haar verhaal. “Ik let goed op als ze vertellen waar hun interesses liggen en vaak ben ik al het hele jaar aan het kijken naar geschikte cadeaus waar ze echt blij mee zijn. Het probleem is alleen dat elke keer als ik het cadeau overhandig, dan kan er niet eens een bedankje van af. Ze gunnen mij geen blik waardig. Dat doet best wel pijn.”

“Begrijp me niet verkeerd, ik vind het geen probleem om Marcel te helpen met het uitzoeken van cadeaus. Ze zijn er vaak ook erg blij mee, want ik heb een paar keer opgevangen dat ze hebben gezegd dat Marcel veel beter is geworden in het geven van cadeaus. Het doet me alleen pijn dat ik nooit erkenning krijg. Ik snap dat het lastig is als je vader een nieuwe vriendin krijgt, maar ik doe heel erg mijn best.”

Babyshower

“Laatst was ik naar de babyshower van Marcels dochter. Ze had enorm veel cadeaus gekregen en tegen iedereen zei ze beleefd ‘dankjewel’. Maar toen ik aan de beurt was, pakte ze het cadeau uit me handen zonder mij aan te kijken en zei ze helemaal niks. Ook andere mensen hadden het door en een vrouw zei grappend: ‘heeft vast met haar hormonen te maken.'”

“Het kwetst me dat ze mij blijkbaar geen bedankje waard vinden. Daarom heb ik tegen Marcel gezegd dat ik niet meer betrokken wil zijn bij het geven van cadeautjes. Ik voel me niet gewaardeerd en Marcel strijkt met alle eer, terwijl de kinderen zelf ook wel weten dat ik degene ben die de cadeaus uitzoek.” Wat vind jij van Jolanda’s besluit?

*De namen in dit artikel zijn gefingeerd. Op het forum doet de vrouw haar verhaal onder de naam secondhandparent.

Lees ook: ‘Het plannen van de bruiloft breng onze relatie in gevaar’

Artikel bewaren? Pin hem op Pinterest!
Bron: Reddit | Beeld: Pexels