Vrouw vraagt zich af: ‘Moet ik het uitmaken omdat we te verschillend zijn?’

verschillen

‘Ik wil niet dat hij de vader van mijn kinderen wordt’

Jolijn* heeft al ruim vijf jaar een relatie met haar partner Chris. Ze houdt ontzettend veel van haar partner, maar doordat ze allebei zo verschillend zijn, vindt ze hem eigenlijk niet meer leuk. Moet ze het uitmaken ondanks dat ze nog zoveel van elkaar houden? Jolijn vraagt op Reddit om advies.

Relatie

“Mijn vriend en ik zijn beide geneeskunde studenten en ik leerde hem kennen in mijn eerste jaar”, begint Jolijn haar verhaal. “We zijn al ruim vijf jaar samen en hoewel ik zielsveel van hem hou, begin ik hem steeds minder leuk te vinden. We zijn hele verschillende mensen met verschillende normen, waarden en interesses. Aan het begin van onze relatie vielen de verschillen niet zoveel op, maar nu ik steeds meer aan de toekomst begin te denken, betrap ik mezelf erop dat ik niet wil dat hij de vader van mijn kinderen wordt.”

Te verschillend

“Chris is ontzettend slim en hoewel hij uitstekend is in geneeskunde, vindt hij het eigenlijk vreselijk en doet hij het alleen maar voor het geld en het prestige. Natuurlijk studeren mensen geneeskunde voor verschillende redenen, maar toch zit het mij dwars omdat ik wel écht graag mensen wil helpen”, legt Jolijn uit. “Eigenlijk verschillen we in alles. Hij geeft veel om status en gaat het liefste naar hele luxe plekken, terwijl ik liever ga wandelen in de bergen. Ook is hij alleen maar gefocust op zijn carrière, terwijl ik ook dingen buiten de geneeskunde wil doen. Daarnaast wil hij zo snel mogelijk trouwen en kinderen krijgen, maar ik wil liever wachten.”

Oplossen

Jolijn heeft haar partner al meerdere keren gewezen op de verschillen en gezocht naar manieren om het op te lossen. “Ik heb geprobeerd om met hem te praten over de dingen die me dwars zitten. Ik heb zelfs relatietherapie voorgesteld, maar hij is zo koppig en wil dat allemaal niet. Toen ik zei dat het misschien beter is om een tijdje uit elkaar te gaan, zei hij dat hij dat absoluut niet wilde omdat hij zoveel van mij houdt. Hij zei dat het hem kapot zou maken. Ik hou ook nog steeds ontzettend veel van hem, dus ik weet echt niet wat ik moet doen. Ik vrees dat liefde alleen niet genoeg is voor ons, maar hoe moet ik dat tegen hem zeggen zonder dat hij eraan onderdoor gaat?” Wat zou jij voor advies geven aan Jolijn?

*De namen in dit artikel zijn gefingeerd. Op het forum doet de man zijn verhaal onder de naam ThrowRA_fdfjikj

Lees ook: ‘Mijn vriendin begon te huilen toen ze hoorde dat haar ex gaat trouwen’

Artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Reddit | Beeld: Pexels